Svenska kyrkan Enköping

Svenska kyrkan Enköping Besöksadress: Västra Ringgatan 9, 74531 ENKÖPING Postadress: BOX 88, 74522 ENKÖPING Telefon: +46(171)25700 E-post till Svenska kyrkan Enköping Webbplats

Dop

Dopet är att lyfta dig som vuxen eller barnet in i Guds oändliga värld. Gemenskap, trygghet, tradition, familjehögtid, fast grund att stå på – en gåva!
Dopet är gratis och gratis betyder nåd!

Bild: Ida Bjurström

Dopet - livet i ett ögonblick!

Genom dopet kommer du eller ditt barn att tillhöra Svenska kyrkan. Du kan även vänta med dopet, men ändå anmäla att du vill att Du eller Ditt barn ska tillhöra Svenska kyrkan.

Du anmäler till dop genom att ringa eller e-posta pastorsexpeditionen: Enköpings pastorat, tel 0171-257 00, e-post Enköpings församling eller skicka in dina uppgifter i formuläret längre ned på sidan. Du också ringa om du har frågor och funderingar. Du får själv välja var Du vill att dopet ska äga rum! Ta en titt på de 20 kyrkorna i Enköpings pastorat.

Svenska kyrkan kan också hjälpa Dig med lokal för ev dopkaffe samt dopklänning, som finns att låna. Möjlighet finns också till finsktalande präst, vilket innebär att vi erbjuder dop även på finska, alternativt finska och svenska. Det kan finnas möjlighet till dop även på andra språk.

Vill du att du eller ditt barn ska bli döpt? Här kan du göra en preliminär bokning, så återkommer vi till er inom kort för att bekräfta er bokning. Prästen kommer också att kontakta dig i god tid inför det stundande dopet.