Foto: mbll/Pixabay

Björklinge, Skuttunge och Viksta församlingar

Du hittar oss två mil norr om Uppsala i Uppsala kommun. I varje församling finns en medeltida kyrka med tillhörande kyrkogård. I Björklinge ligger även vårt församlingshem och vår pastorsexpedition. Välkommen till oss!

Öppettider för pastorsexpedition

Stängt för besök 2-4 augusti. Tisdag och onsdag 9.00-12.00, torsdag 13.00-16.00. OBS! Torsdag före helgdag 9.00-12.00, röd dag stängt.

Sommaruppehåll för våra egna digitala andakter

Här hittar ni digitala andakter från Svenska kyrkan nationellt.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Vårda och värna

Söndag 14 augusti har vi högmässa 11.00 i Skuttunge kyrka.

Musik som berör

Sommarmusik söndag 14 augusti 18.00 i Viksta kyrka med Esther Schwarzrock och Magnus Peterson.

Fredagsmiddag

19 augusti 18.00 i Björklinge församlingshem. För alla åldrar! Vi äter mat tillsammans och så blir det allsång.

Här hittar du vad som händer hos oss.

Gåvor från Gud

Gränsgudstjänst söndag 21 augusti 14.00 hos Wilhelmssons i Brunna .

If Music be the food of love

Sommarmusik söndag 21 augusti kl 18.00 i Skuttunge kyrka med Andreas Kreuger och Julia Kreuger.

Sommarmusik

Här hittar du sommarens program.

Barn och ungdom startar v34

Här finns info. om när vi startar igen.

Tisda' i Viksta

Kyrkan är öppen varje tisdag 11.00 – 15.00, gemenskap finns under dagen och 12.00 är det middagsbön med musik.

Björklinge, Skuttunge och Viksta församlingar på YouTube.

Här kan du lyssna till pastoratets inspelade andakter, böner och musik. Besök gärna vår kanal!

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar och pastorat sänder live på webben från sina gudstjänster och andra evenemang. Du hittar sändningarna i vår kalender. Ha tålamod om sidan tar tid att ladda - det är mycket att gå igenom.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

En röd vallmo växer bland sönderslagen bråte.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Det var första gången hon kom till kyrkan. Första gången nånsin. 59 år gammal. Det kändes konstigt, lite som att hon svek farsan som hade hatat kyrkan. Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Bergius.

En människa som håller en kopp med en liten spricka i.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Digitala meditationer

Här finns filmer med korta meditationer med sång/musik .

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.

Appen Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans app Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa.

Swish

Nu kan du som vill betala med mobilen använda Swish.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Läs om söndagen som kommer

Kyrkan har skapat en egen kalender, kyrkoåret. Den handlar bland annat om Jesus liv. Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.
Här kan du läsa den kommande söndagens bibeltexter.

Translate svenskakyrkan.se

Now it is possible to visit our website in your own language, using the Google Website Translator. Just click the globe in the top right corner.

Bilden visar en illustration över hemsidans översättningsfunktion.