Foto: AN

Björklinge, Skuttunge och Viksta församlingar

Du hittar oss två mil norr om Uppsala i Uppsala kommun. I varje församling finns en medeltida kyrka med tillhörande kyrkogård. I Björklinge ligger även vårt församlingshem och vår pastorsexpedition. Välkommen till oss!

Öppettider för pastorsexpedition

Tisdag och onsdag 9.00-12.00, torsdag 13.00-16.00. OBS! Torsdag före helgdag 9.00-12.00, röd dag stängt.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Restaurering på gång

Björklinge kyrka håller stängt för renovering av inventarier (etapp 1) från måndag den 29 augusti och beräknas vara klar till den 3 november. Verksamheter som brukar vara i kyrkan är i Björklinge församlingshem istället.

Beskyddad

Söndag 2 oktober har vi gudstjänst 11.00 i Björklinge församlingshem.

Stipendiekonsert

Söndag 2 oktober 16.00 är det musik med Viksta-Lassestipendiaten Kristin Sahlström i Viksta kyrka.

Här hittar du vad som händer hos oss.

Pannkaksgudstjänst

Tisdag 4 oktober 17.00 i Björklinge församlingshem, Himlakören och Supernovorna är med och sjunger. Efter gudstjänsten äter vi pannkakor.

Morgonmässa

Torsdag 6 oktober 8.45 i Björklinge församlingshem med Lottie Vingstedt.

Lunchmusik!

Vi börjar torsdag 6 oktober 12.00 med allsång och psalm i Björklinge församlingshem.

Tack!

Söndag 9 oktober har vi högmässa 11.00 i Björklinge församlingshem, i Skuttunge kyrka 16.00 mässa med små och stora där Himlaskutt och Skuttunge kyrkokör är med och sjunger samt i Viksta kyrka 18.00 meditationsandakt.

Kaffeträff

10.00 varannan tisdag i Björklinge församlingshem, vi börjar den 11 oktober.

Tisda' i Viksta

Kyrkan är öppen varje tisdag 11.00 – 15.00, gemenskap finns under dagen och 12.00 är det middagsbön med musik. Den 11 oktober kommer MajKristin och Roland Svedlund på besök och berättar om santalerna - ett stamfolk i norra Indien.

Handarbetscafé

Onsdag 12 oktober 19.00 i Viksta kyrka. Vi träffas och lär av varandra.

Fredagsmiddag

14 oktober 18.00 i Björklinge församlingshem. För alla åldrar! Vi äter mat tillsammans och så blir det allsång.

Bullkyrkan

Bullkyrka för ungdomar i Björklinge, Skuttunge och Viksta, ett samarbete med Björklinge Missionskyrka. Öppet 22.00–24.00 fredagskvällar. Mer info. finns.

Konfirmation

Vi har konfirmationsgrupp för dig som går i årskurs 8, är du intresserad? Då är det dax att du anmäler dig - gör det här!

Svenska Kyrkans Unga

KU för dig som går i nian eller är äldre

Samtalsstöd för unga

Chatten ungalukas.se öppen mån - tors 19-22 alla dagar, läs mer här.

Björklinge, Skuttunge och Viksta församlingar på YouTube.

Här kan du lyssna till pastoratets inspelade andakter, böner och musik. Besök gärna vår kanal!

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar och pastorat sänder live på webben från sina gudstjänster och andra evenemang. Du hittar sändningarna i vår kalender. Ha tålamod om sidan tar tid att ladda - det är mycket att gå igenom.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Kvinna med varsitt gossedjur på axeln: ängel och djävulen.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Jag tror att ni som läser detta har väldigt olika inställning till talet om änglar och demoner. För en del är det viktigt och för andra väldigt svårt att ta till sig. Jag hoppas att ni alla ska få glädje av poängen jag till slut kommer fram till. Läs Tankar inför helgen med prästen Tomas Jarvid.

En människa som håller en kopp med en liten spricka i.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Digitala meditationer

Här finns filmer med korta meditationer med sång/musik .

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.

Appen Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans app Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa.

Swish

Nu kan du som vill betala med mobilen använda Swish.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Läs om söndagen som kommer

Kyrkan har skapat en egen kalender, kyrkoåret. Den handlar bland annat om Jesus liv. Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.
Här kan du läsa den kommande söndagens bibeltexter.

Translate svenskakyrkan.se

Now it is possible to visit our website in your own language, using the Google Website Translator. Just click the globe in the top right corner.

Bilden visar en illustration över hemsidans översättningsfunktion.