Älvkarleby-Skutskärs församling

Välkommen till din församling. Här möts såväl gammal som ung, i glädje och i sorg. Här ges plats för gemenskap och samtal kring livets alla frågor. Kom med du också!

Någon håller i ett tårtfat med en grön prinsesstårta med rosa marsipanros på toppen.

Start för Familjecentralen 29 augusti

Nu kommer Familjecentralen finnas med vid Öppet hus/Kyrkis igen. Vi drar igång med tårtkalas måndag den 29 augusti i Johannesgården i Skutskär. Hurra!

Öppen verksamhet och grupper för barn

Terminsstart för barngrupperna v 35. Öppet hus/Kyrkis startar med utekyrkis v 34, v 35 går vi in igen.

Caféer & grillkvällar i sommar

Det finns många mötesplatser hos oss även under sommaren. Kom och umgås, prata, eller sitt och lyssna och ta det lugnt. Och missa inte vägkyrkan i Älvkarleby!

Sommaräng med lavendel.

Musik i sommarkvällen 2022

Söndagar 19 juni – 28 augusti kl 19 i Marma, Skutskärs och Älvkarleby kyrkor

Församlingsexpeditionens öppettider i sommar

Ändrade besöks- och telefontider 20 juni till 28 augusti

Drop in-vigsel under medeltidsdagarna

Passa på att gifta er lördag 27 augusti i samband med medeltidsdagarna på Laxön

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder människors liv

Din gåva räddar liv och lindrar nöd

Ge en gåva

Dop/konfirmation/vigsel/begravning

Ibland blir livet extra påtagligt. När man står med ett nyfött barn i sin famn. När krisen inträffar. När man är kär. Svenska kyrkan har ett rum och ett sammanhang för dessa viktiga händelser i livet.

Behöver du stöd eller hjälp? Vad kan vi hjälpa varandra med?

ACT - Svenska kyrkans internationella arbete

Hela världen borde vara rättvis!

Vill du ge av din tid till andra?

Vill du ge av din tid till andra människor? Då kan ett ideellt uppdrag vara något för dig. Volontäruppdrag kan vara korta eller långa, enstaka insatser eller regelbundet återkommande. Vad passar dig bäst?

Gör skillnad

Digital kyrka

Här hittar du till våra inspelade gudstjänster, musikstunder och annat. Fråga: Vad är det där digital gudstjänst eller konsert? Svar: Det betyder att det är en inspelning eller direktsändning av gudstjänst eller annat, och att man ser den och deltar i den via internet.

Församlingsinstruktion för Älvkarleby Skutskärs församling

Det är i samhället som Älvkarleby Skutskärs församling skall verka som Kristi kyrka. Detta sker genom att församlingen, i enlighet med Kyrkoordningen och i likhet med den världsvida kyrkan, firar gudstjänst, bedriver undervisning samt utövar diakoni och mission. När det gäller att utföra uppdraget och utforma församlingens verksamhet har Älvkarleby Skutskärs församling valt att utgå från tre ledord: gemenskap, trygghet och öppenhet.

Sidor ur Kyrkstöten nr 2 2022

Kyrkstöten

Kyrkstöten nummer 2 - 2022 är ute nu. Tidningen skickas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll i Älvkarleby kommun.

Kontaktformulär

Har du frågor kring församlingens verksamhet och aktiviteter? Vill du boka ett dop eller vigsel? Vill du komma i kontakt med någon av personalen? etc. Fyll då i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem
Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.