Sjung i kör

Sjunga i kör handlar inte bara om sång och musik utan minst lika mycket om gemenskap, skratt och allvar. Att sjunga är bra för hälsan och du får också möjlighet att glädja andra med din sång. Oavsett om du är van körsångare eller nybörjare, så är du varmt välkommen!

Kyrkokören pausad pga restriktioner, startar så fort det medgives... vi hoppas på sång till påsk.

Här nedan finns lite tips på vad du kan upptäcka på våd webb. Bla spelade vi in en julkonsert med delar ur kyrkokören, men vi har även spelat in annat. Du kanske missade någon Musik i Sommarkväll 2020. Under rubriken Musik i våra kyrkor här nedan finns en hel del från dessa tillfällen.

Digital kyrka

Här hittar du till våra inspelade gudstjänster, musikstunder och annat. Fråga: Vad är det där digital gudstjänst eller konsert? Svar: Det betyder att det är en inspelning eller direktsändning av gudstjänst eller annat, och att man ser den och deltar i den via internet.

Musik i våra kyrkor

Här finns inspelningar på musikstunder och konserter i våra kyrkor

Kyrkokören

Under pandemin övar kyrkokören i Skutskärs kyrka kl.18.15-19.30 tisdagar. Kyrkokören leds av Conny Holmgren och den sjunger traditionell körmusik och med inslag av en del spännande fåglar. Kören samarbetar då och då med en kör i Stockholm.

Barnkören

Är kören för barn som är mellan 6-9 år och som tycker om att sjunga, allt mellan himmel och jord. Ca 2 gånger/termin sjunger vi på familjegudstjänsten.
Vi träffas på torsdagar 16:30-17:30 i församlingshemmet i Älvkarleby.
Körledare är musiker Per-Olof Swing

Flickkören

Det här är kören för flickor mellan 9-13 år. Här sjungs det både lätta och svåra sånger. I denna kör får du utvecklas som ung sångare och sjunga lite mer avancerat. Kontakta gärna Conny och provsjung, så får du veta om detta är kören för dig.
Vi träffas tisdagar 16.30 Johannesgården, Skutskär
Körledare är musiker Conny Holmgren

Det finns även en gospelkör i vår församling som leds av en av våra präster, Edward Thomas (mer info här nedanför).

Sjung gospel med en riktig gospelveteran - Edward Thomas

Varje måndagkväll kl 18-19 i Skutskärs kyrka

Bli glad med sång! Prova!

Sjung för hälsan

Visste du att det är mycket bra för hälsan att sjunga? Dessutom är det roligt att få sjunga med andra.
Sjung för hälsan är en öppen allsångskör för alla! Vi sjunger och fikar.
Vi träffas varannan tisdag, jämna veckor 13-14.30 på Johannesgården, Skutskär
Körledare är musiker Per-Olof Swing

Kyrkokören

Älvkarleby-Skutskärs kyrkokör längtar efter ännu fler sångare.
Övningar sker i Skutskärs kyrka kl.18.15-19.30 tisdagar. Kyrkokören sjunger traditionell körmusik och med inslag av en del spännande fåglar. Kören samarbetar då och då med en kör i Stockholm.
Oavsett nybörjare eller van körsångare så är du välkommen!
Repen inleds med sångteknik som utvecklar din röst - mer än du kan ana!
Körledare: Conny Holmgren

Kontakta gärna församlingens musiker