Roslagens norra pastorat

Svenska kyrkan finns för dig!

Uppdatering 2020-03-01

Vi håller i ett tag till!

Foto: AHillert/IKON

Pga de skärpta restriktionerna är gudstjänster pausade tills vidare. Vid gudstjänstid kl 11 söndagar kommer vi att ringa i klockorna som en hälsning till alla. Öppna kyrkor i Öregrund (tis och ons kl 11-13)  och Östhammar (tis, ons och tors kl 11-14)  igen med mycket varsamhet för egen bön, ljuständning eller en stunds tystnad.

Digitala gudstjänster, på hemsidan lördagar kl 18.  Zoomandakter på onsdag kl 09. Svenska kyrkans vänner erbjuder en zoomgudtjänst kl 20 på söndagar.  Se under gudstjänster nedan!

Verksamhet som är på PAUS: alla körer, grupper etc. Se information under varje verksamhet här på hemsidan. Men även här finns undantag digitalt: Bibelstudium: Kvinnor i bibeln, Qigong, Föräldrar & barn-yoga, Samtalscirkel bl a.

Dop och vigsel genomförs med max 8 st i lokalen och med mycket varsamhet. Vid begravning gäller max 20 st plus personal, live-streaming för de som önskar.

Du är inte ensam. Ring expeditionen tel 0173-428 00 vardagar, om du behöver någon att prata med eller om du behöver få hjälp med inköp av t ex mat och mediciner, det kostar inget. Våra hembesök har ställts om till att ske via telefon en tid framöver.
Via 112 når du jourhavande präst.  Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam.
Vi följer utvecklingen noga och uppdaterar när vi har ny information!

TAPPA INTE MODET! Så sa Jesus till sina lärjungar och det får vi säga till varandra nu och kämpa på tillsammans mot bättre tider.
Guds rika välsignelse!

Journummer till kyrkoherde Sara J Grip: tel 070-280 33 41.

JUST NU PÅGÅR FASTEKAMPANJEN Under samma himmel! När många av oss hamnar i karantän, eller behöver begränsa hur vi träffas måste vi fortsätta öppna våra hjärtan och sprida kärlek. Stöd ACT/Svenska kyrkans arbete som handlar om att nå en positiv, långsiktig och hållbar förändring och att ge humanitär nödhjälp! Varenda krona räknas. Omtanken om varandra ska finnas såväl här i Sverige som om medmänniskor på andra platser i världen. Våra gåvor och vår medmänsklighet behövs nu mer än någonsin.

Världsböndagen är en världsvid ekumenisk kvinnorörelse

Foto: _Juliette_Pita

2020 firades Världsböndagen på 79 språk i 100 länder och samlade ca 1,5 miljoner gudstjänstbesökare. I Sverige hölls böndagssamlingar på hundratals platser från Luleå och i norr till Lund i söder.
Många är vi som gärna vill fira Världsböndagen den 5 mars, men i år ser det just nu inte ut att bli möjligt att göra det fysiskt/konkret. Därför har Världsböndagskommittén beslutat att göra en digital inspelning och en länk kommer att finnas tillgänglig på hemsidan i god tid i förväg.

För mer information om Världsböndagen, www.svekumeniskakvinnor.se/varldsbondagen

Kyrkoval 2021

PAUSAT Verksamhet för barn och föräldrar. Stor och liten-yoga körs digitalt likaså ungdomskvällar!

NYHET! Sommarkonfirmation

Internationellt arbete