Konfirmation

Konfirmation betyder bekräftelse. Det handlar om att man under ett år lär sig mer om sig själv, om människor och om Gud. Välkommen till konfirmationsåret 2023-24

Vad är konfirmation?

Vad är konfirmation?
Konfirmation betyder bekräftelse och i konfirmationen är det dopet som bekräftas. Konfirmation handlar om att man under ett år lär sig mer om sig själv, om människor, kristen tro och om Gud. Vem är jag? Kan man förlåta allt? Finns Gud och vad vill han med mitt liv? Detta är frågor som brukar lyftas i konfa-undervisningen. 

Hör jag hemma någonstans?

Anledningarna till att välja att konfirmera sig kan vara väldigt olika. För att kompisar gör det, för att det är tradition, för att man är nyfiken eller av någon helt annan anledning. Hur som helst är alla välkomna och konfirmationen är helt kostnadsfri. För att konfirmeras behöver du vara döpt, är du inte döpt när du börjat din vandring som konfirmand, så blir du döpt vid något tillfälle under konfirmandtiden. 

 Gå gärna in på fliken "röster om konfirmation" för att höra våra tidigare konfirmander berätta om hur de upplevde sin tid som konfirmander. Är du vuxen och vill konfirmera dig så tveka inte på att höra av dig till oss så hittar vi en lösning. 

Joh 8:12 "Jesus sade, jag är världens ljus och den som följer mig ska inte vandra i mörker utan ha livet ljus."

 Varmt Välkommen.

En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.

Röster om Konfirmation

Här kan du läsa om vad några av 2018/2019 års konfirmander tyckte om sitt konfirmandår

Välkommen att konfirmeras

Här finns information kring 2024-2025 års konfirmationsundervisning. Här hittar du mer information om konfirmationsgrupperna och hur man anmäler sig.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.