En kvinna sitter ner och lutar huvudet mot handen.

Sorgegrupp

en grupp för dig som mist en nära anhörig

Du som mist en nära anhörig

vill vi inbjuda till en samtalsgrupp för sörjande.
Gruppens möts fem gånger och delar tankar och känslor runt att ha förlorat en närstående. Genom att dela sina erfarenheter med andra bearbetas sorgen och man kan komma en bit vidare.

Det bör ha gått minst tre månader sedan dödsfallet. Vi startar en ny grupp varje halvår.
Nästa grupp planeras till i maj 2022, i Östhammars församlingsgård, Drottninggatan 17. Ta kontakt med Eva Ekman, se kontaktuppgifter nedan eller ring expeditionen, 0173-428 00 om du vill vara med.

Det som sägs i rummet stannar i rummet så var och en kan känna sig frimodig. Vi delar det svåra, ledsamma och glada tankar och försöker finna hopp för framtiden.
Andra möter också sorgen och saknaden, som förälder, syskon, barn eller anhörig. En person kan bära på många sorger som behöver bearbetas. Kyrkan är en mötesplats med rum för samtal. Det kan bildas flera grupper som bearbetar bördor vi bär på. Kyrkan finns till för dig!

Kontaktpersoner:
Prästen Sven-Eric Mohed och diakoniassistent Eva Ekman, se kontaktuppgifter nedan.

Foto: Anne-Marie Larsson

Du kan även alltid nå en präst genom att ringa vår växel 0173-428 00, mån-tors kl 09-15, fre kl 09-12 eller kontakta jourhavande präst som når du på 112 mellan kl 17-08.

Två röster om vad gruppen betytt för dem

Sorgegrupp (tidigare Leva vidare-grupp)