Gudstjänst och förbön!

Låt oss samlas till gudstjänst i våra kyrkor på söndagarna och låt oss även be för varandra varje dag!

Vi inbjuds att fira gudstjänst varje söndag för att vi, gång på gång, ska få fira det som förändrade allt för oss alla - just en söndagsmorgon - en Påskdagsmorgon: Jesu uppståndelse och seger över själva döden!
Påskens under och Guds kärlek kan vi aldrig förstå med våra hjärnor, men vi kan ta emot allt i våra hjärtan - den Kärleken kan ge hela livet mening!
Jesus möter oss i gudstjänstens gemenskap - i lovsången, i förlåtelsens ord och i nattvardens bröd och vin! Jesus visar oss en väg mitt i vår vardag för att du och jag ska hitta rätt i livet. Han lär oss att varje dag stanna upp för att be för varandra och för Kärlekens seger över allt destruktivt och ont!
Vi kan be för varandra varenda dag! Låt oss alla stanna upp en stund varje morgon kl 8.15 och be för våra församlingar och för alla människor som vi bär i våra hjärtan och för alla som är drabbade av våld, förtal, sjukdom, sorg och ensamhet.
I vår kalender nedan kan Du se var och när det är gudstjänst i våra kyrkor och Du kan även läsa den kommande söndagens bibeltexter.

Tionde söndagen efter trefaldighet

Nådens gåvor

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Josua kapitel 24, vers 16-18

Folket svarade: ”Aldrig någonsin skall vi överge Herren och tjäna andra gudar. Herren är vår Gud. Det var han som förde oss och våra fäder ut ur Egypten, ut ur slavlägret, han som inför våra ögon gjorde dessa stora tecken. Han skyddade oss under hela vår vandring och bland alla de folk genom vilkas land vi drog fram. Herren jagade undan alla folken för oss, även amoreerna som bodde i landet. Också vi vill tjäna Herren. Han är vår Gud.”

Första korinthierbrevet kapitel 12, vers 4-11

Nådegåvorna är olika, men Anden densamma. Tjänsterna är olika, men Herren densamme. Verksamheterna är olika, men Gud är densamme, han som verkar i allt och överallt. Hos var och en framträder Anden så att den blir till nytta. Den ene får genom Anden gåvan att meddela vishet, den andre kan med samma Andes hjälp meddela kunskap. En får tron genom Anden, en annan genom samma Ande gåvan att bota, en annan får kraft att göra under. En får förmågan att tala profetiskt, en annan att skilja mellan olika andar. En kan tala olika slags tungotal, en annan kan tolka tungotal. Allt detta åstadkommer en och samma Ande genom att fördela sina gåvor på var och en så som den själv vill.

Lukasevangeliet kapitel 9, vers 46-48

De började undra vem som var den störste av dem. Jesus, som visste vad de tänkte i sina hjärtan, tog ett barn och ställde det bredvid sig och sade till dem: ”Den som tar emot detta barn i mitt namn, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar emot honom som har sänt mig. Ty den som är minst av er alla, han är stor.”

Psaltaren

Psaltaren psalm 28, vers 6-9

Lovad vare Herren, ty han har hört min bön. Herren är min styrka, min sköld, på honom förtröstar jag. Jag fick hjälp och mitt hjärta jublar, hela min varelse tackar honom. Herren är sitt folks styrka, sin smordes tillflykt och räddning. Rädda ditt folk och välsigna din egendom. Var deras herde, bär dem för evigt.