Tända ljus som stuckits ner i sanden i en stor ljusbärare.
Foto: Johannes Frandsen

Kyrka på flera sätt

Här hittar du arkiv med webgudstjänster -andakter, egen andakt att använda hemma och tips på gudstjänster i radio och tv

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.

Appen Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans app Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa.

Närbild på en trave gamla böcker.

Digitalt Arkiv

Gudstjänster, andakter, konserter, musik - digitalt material att se här.

En person sitter i en soffa med sin dator i knät och följer en digital gudstjänst.

Gudstjänster/andakter i radio och tv

Om du inte kan komma till kyrkan så ger vi här förslag på var du kan finna länkar till gudstjänster och andakter som sänds i radio och tv. Tips finns också om en del andra kanaler.

Predikan, betraktelser och bön

Agenda för att fira andakt hemma.

Vi inbjuds att fira gudstjänst varje söndag för att vi, gång på gång, ska få fira det som förändrade allt för oss alla - just en söndagsmorgon - en Påskdagsmorgon: Jesu uppståndelse och seger över själva döden!
Påskens under och Guds kärlek kan vi aldrig förstå med våra hjärnor, men vi kan ta emot allt i våra hjärtan - den Kärleken kan ge hela livet mening!
Jesus möter oss i gudstjänstens gemenskap - i lovsången, i förlåtelsens ord och i nattvardens bröd och vin! Jesus visar oss en väg mitt i vår vardag för att du och jag ska hitta rätt i livet. Han lär oss att varje dag stanna upp för att be för varandra och för Kärlekens seger över allt destruktivt och ont!
Vi kan be för varandra varenda dag! Låt oss alla stanna upp en stund varje morgon kl 8.15 och be för våra församlingar och för alla människor som vi bär i våra hjärtan och för alla som är drabbade av våld, förtal, sjukdom, sorg och ensamhet.
I vår kalender kan Du se var och när det är gudstjänst i våra kyrkor och Du kan även läsa den kommande söndagens bibeltexter.