Roslagens norra pastorat Besöksadress: Drottninggatan 17, 74232 östhammar Postadress: Box 51, 74221 Östhammar Telefon:+46(173)42800 E-post till Roslagens norra pastorat

Gravskötsel

Vi sköter din grav

Conga Bild: Fredrik N

Det som  som ingår i gravskötsel är:
-Att gravplatsen hålls i ett ordnat och värdigt skick avseende gräsklippning,
Lövräfsning, kantskärning samt borttagande av vissna blommor.
-Plantering av plantor på våren, ljung till hösten och lökar sätt på hösten så att det blommar tidigt på våren.
Tillsyn av gravvård. För skador på gravsten eller på annan fast gravanordning ansvaras av gravrättsinnehavaren.

Årets planteringar 2018 liknar det som vi hade under 2017. De gravar som ligger i skugga och var för blöta under sommaren 2017 kommer vi att plantera Stjärnöga på (samma som 2016).

Under våren 2018 kommer vi även att komplettera med bevattningslådor till de som har vårdavtal, på de kyrkogårdar som inte har det idag. Vi hoppas att våra plantor trivs bättre i dessa lådor.

För nytecknande av gravskötselavtal i Frösåkers församling erbjuder vi följande:

Treårigt gravskötsel avtal, kostar 2400kr.

Avräkningsavtal där man betalar in ett frivilligt belopp, dock lägst för 3 år och maximalt för 25 år. Avtal med avräkningskonton innebär att kunden betalar en avtalad summa till församlingen. För denna summa sköter församlingen gravplatsen till dess att pengarna inte räcker längre. Kontot ger ingen ränta och gravskötselpriset prisregleras, 2018 års pris är 800kr/år.

De avtal som finns löper på till avtalstiden går ut.

För nytecknande av gravskötselavtal i Öregruns-Gräsö församling erbjuder vi följande:

Uppdateras snarast

Information om plantering och klagomål

Fredrik Nordgren

Roslagens norra pastorat