Foto: Angelica Örneholm

Välkommen att konfirmeras

Här finns information kring 2021-2022 års konfirmationsundervisning Konfirmationsträffarna pågår digitalt januari 2022

Konfirmandåret börjar med en upptakt för blivande konfirmander och vårdnadshavare  25 augusti i församlingsgården i Östhammar, drop in mellan 17:00 och 19:30. På upptakten får man chans att ställa sina frågor och träffa ledarna.
Då anmäler du dig även till det alternativ du vill vara med på. Fika serveras.

I år bjuder vi in till två olika konfirmationsalternativ:

1. Veckokonfa:
Vi träffas varje onsdag direkt efter skolan.
Fika finns från 15.30. kl. 16.00 börjar själva träffen, som avslutas med en andakt/kort bön. Den slutar 17.50 så att Öregrund-Gräsöborna kan ta 18.03-bussen hem.
Vi åker på läger i slutet av september.
Konfirmationen äger rum i Börstils kyrka, lördag 4 juni kl.14:00.
Frågor görs till Christian Bonde (kontaktuppgifter nedan).

2. Sommarkonfa:
Vi börjar med en träff en dag på höstlovet följt av en utflykt i början på januari.  Sen ses vi under sportlovet och åker på läger på påsklovet 11-14 april och så ses vi igen vecka 24: 13-17 juni, kl 10-16 i Kyrkans hus, Öregrund.

Konfirmationen sker Söndag 19 juni, kl 14 i Gräsö kyrka.
Frågor till Christian Bonde (kontaktuppgifter nedan).

OBS! Går du i åk. 9 och vill konfirmeras, inga problem, bara att kontakta oss så löser vi det.

Kontaktperson: christian.bonde@svenskakyrkan.se tel 0173-428 17.

En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.

Röster om Konfirmation

Här kan du läsa om vad några av 2018/2019 års konfirmander tyckte om sitt konfirmandår

Konfirmation

Vad är konfirmation? Konfirmation betyder bekräftelse. Det handlar om att man under ett år lär sig mer om sig själv, om människor och om Gud. Kan kärlek vara för evigt? Finns Gud? Hör jag hemma någonstans? Det är några frågor som vi tillsammans söker svar på under året.