Foto: Anna Norlin, Almunge pastorat

Almunge pastorat

Välkommen! Kontakta oss om du har frågor, 0174-151 50.

OBS! Veckomässan 13/5 kl.18 är flyttad till Almunge kyrka

(anmälan till expeditionen gäller ändå)

Almunge pastorat och coronapandemin

Med anledning av de restriktioner som utfärdats för att minska smittspridningen är de ordinarie söndagsgudstjänsterna inställda tills vidare. Varje söndag och de flesta övriga kyrkliga helgdagar publicerar vi webbsända gudstjänster på hemsidan, Facebook och Youtube. Kyrkklockorna ringer vid gudstjänsttid som en maning till bön. Almunge kyrka och Knutby kyrka håller öppet varje helgfri vardag kl 13-15.30 för enskild andakt och bön.

Torsdagsmässa: På torsdagskvällar kl 18 erbjuder vi en enkel nattvardsgudstjänst i Almunge församlingsgård. Till denna är det max åtta deltagare och anmälan sker till expeditionen, gärna på telefon. Ring 0174-151 50, måndag och tisdag kl 13-15 eller onsdag och torsdag kl 10-12.

Dop och vigsel går att genomföra även under pandemin, men begränsas till åtta deltagare utöver de anställda medarbetarna som är med.

Begravning: För begravning gäller tjugo deltagare utöver de anställda. Tacksägelse för avlidna församlingsbor sker nu i våra digitala gudstjänster och anhöriga meddelas via brev om när det sker.

Vuxenverksamheten har fortsatt paus under vårterminen såvida inte restriktionerna ändras så att det är möjligt att träffas. Självklart finns vi tillgängliga för enskilda samtal.

Barn och ungdomsverksamheten är igång (nästan alla grupper) både i Knutby och Almunge under senare delen av vårterminen men med uppdelade grupper.

Behöver du någon att samtala med?
Dagtid når du församlingens präster via telefon/sms/mejl.
Mattias Stockhaus, kyrkoherde. 0174-151 68 eller 073-071 47 72
Trude Gran, komminister, 0174-151 57 eller 070-583 46 15

Jourhavande präst når du alla nätter mellan kl 21-06.
Ring 112 och begär jourhavande präst.

Vill du bli medlem i Svenska kyrkan?
Fyll i blanketten nedan, skriv ut, signera och skicka till:

Almunge pastorat, Almunge församlingsgård 7, 740 10 Almunge

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella

ALmunge pastorat

Län, Kommun & Stift: Uppsala

Helgfri Mån-Tis 13-15
Helgfri Ons-Tor 10-12

almunge.pastorat@svenskakyrkan.se

Post- och besöksadress:
Almunge församlingsgård 7
740 10 Almunge

För närvarande är expeditionen stängd för besök
men ring eller mejla oss gärna.