Other languages with Google Translate

Gravrätt och Gravskötsel

Bild: Magnus Aronsson / IKON

Gravrätt

Gravrätt erhålls för en tid av 25 år som sedan kan förlängas med 25 års intervaller. Motivet med att inte förlänga gravrätten automatiskt är att man verkligen tänker efter hur man vill ha det i familjen eller släkten.
Det blir också lättare för kyrkoförvaltningen att hålla sina uppgifter om de anhöriga uppdaterade.
På flera av våra kyrkogårdar saknas uppgifter om gravrättsinnehavare.
Kontakta oss gärna om du är osäker på vem som är gravrättsinnehavare
för en viss grav.

Gravskötsel

Om du vill ha hjälp med att sköta en gravplats kan du beställa gravskötsel genom oss.
Vi erbjuder löpande 1 års avtal som ex. kan innehålla vattning, rensning av ogräs, plantering av vår- och sommarblommor samt krans till Allhelgona.
Kontakta oss för prisuppgift, beställning eller om du har synpunkter på gravskötseln.

VIKTIG INFORMATION

Det åligger gravrättsinnehavaren att hålla sin gravplats i  ordnat
och värdigt skick.
TÄNK PÅ SÄKERHETEN!
Om stenen behöver åtgärdas ska detta göras skyndsamt.
Inga föremål får förvaras bakom gravvården eller utanför blomramen.

Har ni en GRÖN SKYLT vid er gravsten?

På våra 4 kyrkogårdar finns just nu gröna kontaktskyltar uppsatta på gravar där vi saknar uppgifter om gravrättsinnehavare.

Det är viktigt för oss att få kontakt med anhöriga för att få detta registrerat.

Tack för hjälpen!

Vid  frågor och funderingar om gravärenden, vänd dig till:

Maria Jansson, kyrkvaktmästare 0174-151 64
Hon nås säkrast på torsdagar 9-15