Rasbo pastorat

Välkommen till Rasbo pastorat som består av tre församlingar, Rasbo-Rasbokil, Stavby och Tuna

Problem i kalendariet

Just nu har vi problem med kalendern

En präst bryter en oblat.

Komminister till Rasbo pastorat, 100%

Välkommen att söka tjänsten som komminister i Rasbo pastorat.

Helgmålskonserter

Välkomna på sommarens helgmålskonserter i våra kyrkor

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Två tända ljus, en vas med tulpaner och ett inramat fotografi står på ett bord.

Krisinformation

Här finns information som handlar om större händelser av betydelse. I händelse av kriser som drabbar samhället hänvisar vi till tillförlitliga källor

Nu lättar Covid-19-restriktionerna!

Onsdagen den 9 februari togs de flesta Covid-19-restriktionerna bort i samhället! Vi ser fram emot att nu kunna mötas utan restriktioner i våra kyrkor och verksamheter.

Anledningar att vara medlem i Svenska kyrkan

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Anmälan barnverksamhet

Höstterminen 2021

Anmälan Konfirmand 2022

Här kan du anmäla dig till konfagruppen 2022 i Rasbo pastorat

Två personer håller om varandras händer.

Tröstesång

Låten "Tid" framförs av Mats Björklund som är född och uppvuxen i Rasbokil, men sedan många år bor och är verksam i Melbourne, Australien. Han samverkar där bl a med Svenska Kyrkan

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.

Appen Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans app Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Behöver du hjälp med något?

Saknar du någon att prata med?  Behöver Du hjälp med att handla eller någon annan praktisk hjälp, eller du kanske känner någon som skulle behöva vår hjälp? Hör av dig genom att kontakta Sixten Klemets 070 234 18 98 Bo Ekstrand 070 560 96 76

Om appen Kyrkan

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också tre korta filmer.

Tre små flickor som lever på gatan. De äter strips och dricker läsk.

Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Anna Stenberg och Erik Stenberg-Roos under mässa på stranden. De gör allt tillsammans.

Ge en gåva till Svenska kyrkan i utlandet

Den som bor utanför det land man kallar sitt hemland är mer utsatt. Man har inte sitt vanliga kontaktnät. Då blir Svenska kyrkans församlingar viktiga. Här finns någon att prata med, i både glädje och sorg. Här träffas seniorer, au-pairer och unga föräldrar. Ge en gåva till Svenska kyrkan i utlandet.

Pastorsexpeditionen

Rasbo pastorat
Gåvstavägen 3
75596 Uppsala