Rasbo pastorat

Välkommen till Rasbo pastorat som består av tre församlingar, Rasbo-Rasbokil, Stavby och Tuna

Expeditionens öppettider sommaren 2024

Under tiden 15 -28 juli kommer vi att hålla pastorsexpeditionen stängd för obokade besök men ni kan nå oss på telefon, 018 181770, helgfria tisdagar och torsdagar kl 9-12, eller maila till rasbo.pastorat@svenskakyrkan.se. Trevlig sommar!

Trädgårdscafé

Välkommen till sommarens trädgårdscafeér. Vi träffas kl 14.00 vid något av våra församlingshem, dricker en kopp kaffe och lyssnar till något av sommarens program. Vid dåligt väder flyttar vi inomhus.

Pilgrimsvandringar under Kulturveckan

Pilgrimsvandringar var vanligt under medeltiden då många vandrade till heliga mål runt om i Europa. Under reformationen förbjöds pilgrimsvandringar i Sverige då man bland annat inte ansågs behöva gå till heliga mål, utan att Gud fanns nära människan ändå. Sedan slutet på 1900-talet har pilgrimsvandrandet fått ny fart i Europa och Sverige. Ofta är pilgrimsvandringar till eller mellan heliga mål som kyrkor, men det behöver inte alltid vara det idag. Det viktiga är att pilgrimsvandringen är en inre och yttre vandring. För att underlätta den inre vandringen, har den organiserade pilgrimsvandringen ofta en vandringsetapp i tystnad, frivilligt delande i grupp, ett tema och andakter längs vägen.

Gud & tacos

Vardagsgudstjänst

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan
Två händer skriver på en bärbar dator.

Cyberangreppet 2023–2024

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data.

Här kan du läsa vårt församlingsblad Kyrkbacken

Församlingsbladet utkommer tre gånger per år.

Storyspot-lyssna lär och upptäck!

Lyssna på spännande historier om våra kyrkor i Uppland.

Stöd till Gaza

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva till katastrofinsatser

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan
Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Två tända ljus, en vas med tulpaner och ett inramat fotografi står på ett bord.

Krisinformation

Här finns information som handlar om större händelser av betydelse. I händelse av kriser som drabbar samhället hänvisar vi till tillförlitliga källor

Anledningar att vara medlem i Svenska kyrkan

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Behöver du hjälp med något?

Saknar du någon att prata med?  Behöver Du hjälp med att handla eller någon annan praktisk hjälp, eller du kanske känner någon som skulle behöva vår hjälp? Hör av dig genom att kontakta Eskil Selander, komminister 076 104 20 85

Om appen Kyrkan

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också tre korta filmer.

Pastorsexpeditionen

Rasbo pastorat
Gåvstavägen 3
741 78 Uppsala

Tel: 018-18 17 70
e-post: rasbo.pastorat@svenskakyrkan.se
Kyrkoherde Hans Carlsten 018-18 17 71

Telefon och besökstider

Helgfria tisdagar, torsdagar och fredagar 9-12

 

 

 

 

Swishnummer i pastoratet

Barnverksamhet         
123 148 52 83

Rättvisemärkt             
123 666 16 23

Kollekt/Gudstjänster 
123 667 80 72

Kort/Ljus                     
123 682 31 65