Svenska kyrkan i Gävle

Svenska kyrkan i Gävle Besöksadress: Kaplansgatan 1, 80320 GÄVLE Postadress: Box 1423, 80138 GÄVLE Telefon: +46(26)170400 E-post till Svenska kyrkan i Gävle

Svenska kyrkan i Gävle

Välkommen till Svenska kyrkan i Gävle! I högtid och vardag, i glädje och sorg, i livets alla skeden.

Kom och upplev ett nytt koncept i Tomaskyrkan i vår! En gång i månaden kommer sinnesrobandet tillsammans med sångare stämma upp till Musik i Tomas, en stilla stund för reflektion i musikens tecken.

Musik i Tomas

Sång är vetenskapligt bra för hälsan. Ta nu chansen och sjung tillsammans med oss!

Sjung med!

Biologen Stefan Edman och prästen Sven Hillert föreläser och har en dialog med varandra om hur tro och vetenskap kan vara en hjälp i arbetet för att rädda vår planet.

Skapelsen, människan och Gud

Ansgarskören och Trefaldighetskören framför musik av bl a G Riedel och J Rheinberger

Konsert till minne av förintelsens offer

Hedvig Eleonora vokalensemble från Stockholm besöker Gävle och framför Mozarts requium

Mozarts requiem

Drop-in-dop och drop-in-vigsel är en festdag
då vi firar kärleken mellan människor,
och mellan Gud och människor

Drop-in-dop och drop-in-vigsel

Drop-in-dop och drop-in-vigsel är en festdag då vi firar kärleken mellan människor, och mellan Gud och människor

Denna vår får du som konsertbesökare möjligheten att närmare bekanta dig med en av de största inom klassisk musik; Johann Sebastian Bach.

Bach I - afterworkkonsert

Tomas Boström är en sångförfattare och musiker som under många år satt djupa spår med sina egna sånger och psalmer.

"Du ger mig din dag"

En liten karneval... Trion Choro bjuder på värmande toner för kropp och själ

Choro - en stunds musik i det lilla brasilianska caféet

En liten karneval... Trion Choro bjuder på värmande toner för kropp och själ

Konsert med Bay city seven

en kyrkogårdsenhet, familjerådgivning, samtalsakut, teckenspråksverksamet, sjukhuspräst, högskolepräst, administrativ enhet samt förskoleverksamhet.  I församlingarna finns totalt 74 200 innevånare, av dessa är
46 300 medlemmar i Svenska kyrkan. Här arbetar ca 120 anställda.

Vill du jobba här?

Svenska kyrkan i Gävle (Gävle pastorat) har fyra församlingar (Heliga Trefaldighet, Staffan, Bomhus och Maria församling), en kyrkogårdsenhet, familjerådgivning, samtalsakut, teckenspråksverksamet, sjukhuspräst, högskolepräst, administrativ enhet samt förskoleverksamhet. I församlingarna finns totalt 74 200 innevånare, av dessa är 46 300 medlemmar i Svenska kyrkan. Här arbetar ca 120 anställda.

För dig som är 13+ finns workshops, uppträdande mm

Sportlovsaktivitet - kulturfestival

För dig som är 13+ finns workshops, uppträdande mm

22 december - 18 januari
19 januari - 1 februari

Detta händer i kyrkorna

22 december - 18 januari 19 januari - 1 februari

Lunchtid i Heliga Trefaldighet

Över 300 000 svenskar åker till Thailand varje år. Men städerskan på hotellet jobbar sju dagar i veckan och har inte råd med barnens skola. Nu måste resebolagen agera. Svenska kyrkan finns med bakom Schyst resande.

Var med och kämpa för Schyst resande