Svenska kyrkan i Gävle

Svenska kyrkan i Gävle Besöksadress: Kaplansgatan 1, 80320 GÄVLE Postadress: Box 1423, 80138 GÄVLE Telefon: +46(26)170400 E-post till Svenska kyrkan i Gävle

Svenska kyrkan i Gävle

Välkommen till Svenska kyrkan i Gävle! I högtid och vardag, i glädje och sorg, i livets alla skeden.

Kom och upplev ett nytt koncept i Tomaskyrkan i vår! En gång i månaden kommer sinnesrobandet tillsammans med sångare stämma upp till Musik i Tomas, en stilla stund för reflektion i musikens tecken.

Musik i Tomas

För dig som är 13+ finns workshops, uppträdande mm

Sportlovsaktivitet - kulturfestival i Björsjökyrkan

För dig som är 13+ finns workshops, uppträdande mm

Välkommen att lyssna på den musik du och andra i publiken önskat

Önskekonsert - från Beatles till Brahms

Välkommen att lyssna på den musik du och andra i publiken önskat

Konserten i Heliga Trefaldighets kyrka 25 februari är tyvärr inställd p g a sjukdom

Duetter och annat

Per Ahlman, orgel

Orgelkonsert

Per Ahlman, orgel

Denna vår får du som konsertbesökare möjligheten att närmare bekanta dig med en av de största inom klassisk musik; Johann Sebastian Bach.

Bach II - afterworkkonsert

Musikgudstjänst med körmusik i fastetid

Följ med i handlingarna till filmerna Pirates of the Caribbean, Rosa Pantern och Harry Potters förtrollade värld framfört på orgel.

Filmmusik på orgel - afterwork-konsert

en kyrkogårdsenhet, familjerådgivning, samtalsakut, teckenspråksverksamet, sjukhuspräst, högskolepräst, administrativ enhet samt förskoleverksamhet.  I församlingarna finns totalt 74 200 innevånare, av dessa är
46 300 medlemmar i Svenska kyrkan. Här arbetar ca 120 anställda.

Vill du jobba här?

Svenska kyrkan i Gävle (Gävle pastorat) har fyra församlingar (Heliga Trefaldighet, Staffan, Bomhus och Maria församling), en kyrkogårdsenhet, familjerådgivning, samtalsakut, teckenspråksverksamet, sjukhuspräst, högskolepräst, administrativ enhet samt förskoleverksamhet. I församlingarna finns totalt 74 200 innevånare, av dessa är 46 300 medlemmar i Svenska kyrkan. Här arbetar ca 120 anställda.

2 - 15 februari

Detta händer i kyrkorna

2 - 15 februari

Lunchtid i Heliga Trefaldighet

Över 300 000 svenskar åker till Thailand varje år. Men städerskan på hotellet jobbar sju dagar i veckan och har inte råd med barnens skola. Nu måste resebolagen agera. Svenska kyrkan finns med bakom Schyst resande.

Var med och kämpa för Schyst resande