Begravning/kyrkogårdar

Det är kyrkogårdsenheten inom Svenska kyrkan i Gävle som förvaltar begravningsuppdraget som finansieras av begravningsavgiften. Förvaltningsområdet omfattar alla invånare i Gävle stad (Bomhus, Heliga trefaldighets, Marias och Staffans församlingar).

I begravningsavgiften ingår lokal för begravningsceremoni utan religiösa symboler. I Gävle används för det ändamålet begravningskapellen i Skogsljus kapellkrematorium. I kapellen hålls såväl begravningar i Svenska kyrkans ordning som borgerliga begravningar och begravningar i andra religionsordningar.