Syntolkning: Röd byggnad med två vinklade tak. Gräsmatta framför. och grusgång in.
Foto: Lagunda

Lagunda församling

Svenska kyrkan i Örsundsbro och omgivande landsbygd. Mariakyrkan och församlingshemmet Kyrkstugan i Örsundsbro, tio kyrkor på landsbygden runt om - Biskopskulla, Fittja, Fröslunda, Giresta, Gryta, Hjälsta, Holm, Kulla, Långtora och Nysätra - och Andrum utomhuskapell. Välkommen!

Sommartider

Välkommen som konfirmand i Lagunda församling!

Vi hoppas att du vill ta chansen att vara konfirmand i Lagunda församling. Det ger dig möjligheten att få veta mer om Jesus Kristus och kristen tro. Konfirmationsåret 2022-2023 startar i september 2022 och avslutas med konfirmation i slutet av juni 2023. Är du född 2008 eller tidigare är du välkommen att vara med!

Porträtt av Elisabeth Persson Flodman

Välkommen Elisabeth!

Lagunda församling har fått en diakon!

Öppettider i Mariakyrkan

Mariakyrkan är öppen under vardagar

Kaffekopp på fat på en blommig duk

SommarKafé

Lördagar och söndagar 10.30-16.30 i Gamla kyrkskolan bredvid Nysätra kyrka

Visningshelg 27-28 augusti

Visningshelg två i fem av våra vackra kyrkor!

Biskopskulla, Fröslunda, Gryta, Långtora och Nysätra är öppna den 27-28 augusti mellan kl. 11 och kl. 15

Blommor på en sommaräng i solsken.

Musik i sommarkväll

Onsdagar klockan 19.00 Medtag gärna med kaffekorg, vi fikar i gröngräset efteråt om vädret tillåter!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Syntolkning: griffeltavla med texten "Dagens soppa är"

Lunchservering

Tisdagarna har sommaruppehåll till september.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
Medlemmarna i Swedish Swing Society sitter på stolar framför en tegelvägg

Giresta musikstiftelse

Konsertverksamhet i Giresta kyrka

Ikon till Mariakyrkan

Mariakyrkan är invigd men inte komplett. Just nu pågår insamling för att kunna få en ikon med Mariamotiv.

Bönegrupp

För alla som vill vara med i regelbunden gemensam bön. Kyrkstugan varannan tisdag.

Händer i Lagunda

Gudstjänster, evenemang och nyheter - allt på en sida.

På gång just nu

Prenumerera på utskick per e-post

För att vara säker på att inte missa något kan du prenumerera på utskick från församlingen.

Andrum utomhuskapell

Andrum utomhuskapell har kommit till mitt under - och på grund av - coronapandemin. Här kan människors andliga och psykiska hälsa få utrymme utan att den fysiska hälsan riskeras.

Bli medlem - välkommen!

Kyrkan består av människor. När du är medlem i kyrkan är du en del av en kyrka som finns för många. Du gör det möjligt. Du är välkommen!

Syntolkning: skattkista i trä

Berätta om kyrkornas (dolda) skatter

Vad vill du berätta om i din kyrka? Finns något föremål, målning eller detalj ingen får missa? Berätta, och bidra till föra in kyrkornas kulturarv i Kyrkstugan!

Syntolkning: anslagstavla med många små notislappar

Nyheter

Här samlas det senaste nyheterna tillsammans med uppdateringar om särskilda evenemang och händelser.