Foto: Anders Gustafson/Ikon

Välkommen till vår församling. Våra fem kyrkor, Järlåsa Läby Skogs-Tibble Vänge och Åland, hittar du strax väster om Uppsala.

Kristi himmelsfärd

På Kristi himmelsfärds dag lämnade Jesus jorden efter den fyrtio dagar långa uppståndelsen. Han lovade att alltid vara närvarande hos oss, men på ett annat sätt. Kristi Himmelsfärds dag firas ofta med gudstjänst ute i naturen.

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Kontaktinformation Norra Hagunda församling

Gamla Salavägen 31

75576 Vänge

E-post: norrahagunda.forsamling@svenskakyrkan.se

Följ spännade historier om våra kyrkor i Uppland.

Ladda ned appen Storyspot i din mobiltelefon.

Sveriges kristna råd har formulerat denna gemensamma bön.

Heliga treeniga Gud, du som är världens upprätthållare och frälsare. Vi ber för situationen i och omkring Ukraina. Vi ber om insikt, mod och handlingskraft hos politiker och ledare att gå fredens väg. Stärk enheten mellan människor, folk och stater. Hjälp oss alla att verka för fred och försoning. Jesus Kristus, vår befriare, ge våra oroliga hjärtan ro. Kom med din fred. Amen.

Norra Hagunda församlings nya församlingsinstruktion.

Den nya församlingsinstruktionen utfärdades av domkapitlet i Uppsala stift den 12 januari.

Stick-café

Kom förbi när det passar, ta en fika, få dig en pratstund. Om du vill tar du med ett handarbete.

Församlingsbladet

Församlingsbladet utkommer fyra gånger om året och berör aktuella ämnen blandat med information om kommande händelser i kyrkan. Den delas ut till alla hushåll i Norra Hagunda församling.