Foto: Linnea Dunér

Vittinge församling

Vi är en liten landsortsförsamling i Heby kommun och Uppsala stift. Våra drygt 2 400 församlingsbor finns i Vittinge och Morgongåva. Vår kyrka, med medeltida ursprung och Albertus Pictor-målningar, ligger ute på slätten mitt emellan de båda orterna. Välkommen att delta i våra gudstjänster eller t.ex. stickcafé, gubbdagis, kör eller föräldracafé!

Tills vidare tar vi inte emot besökare på kansliet. På så sätt kan vi i personalen jobba mer hemifrån och känna oss tryggare . Du är varmt välkommen att ringa och maila oss istället! Säkrast är att ringa vardagar mellan kl 10 och 12, men det går oftast att nå oss när som helst under kontorstid.

Stängt för besök – ring eller maila!

Vet du inte vad du ska göra efter skolan? Svaret heter Kyrkhäng! Kyrkhäng är för dig som går i årskurs 4–6. Under höstterminen 2020 delar vi upp oss på en eftermiddag per årskurs. OBS! Kyrkhäng är inställt tills vidare pga den nya gränsen på 8 personer.

Kyrkhäng INSTÄLLT!

Vår lokal i Morgongåva, Kyrkans allrum, har nyligen fått en genomgående renovering. Inte minst har den försetts med ny konst, målad av Mimmi Tollerup. De fyra tavlorna har bibliska motiv i modern tolkning. Klicka på notisen för fler bilder! Om du vill se allrummet och tavlorna i verkligheten går det bra att boka tid på måndagar för att komma och titta.

Ny konst i Kyrkans allrum!

Vittinge prästgård uthyres omgående för 12 000 kr/månad (kallhyra). Prästgården ligger ett stenkast från Vittinge kyrka, har 8 rum och kök och en boyta på 250 kvm. Klicka på notisen för att läsa mer!

Vittinge prästgård uthyres!

Act Svenska kyrkan

Kyrkoval 2021

Församlingsbladet nr 4/2020

Efter att tidningen skickades till tryck hann det komma nya restriktioner och vi fick planera om. I webbversionen har vi strukit eller kryssat över den information som vi vet inte längre gäller. Mycket av det har ersatts med digitala motsvarigheter eller annat. Om vi kan genomföra det som ligger lite längre fram i tiden beror på hur smittläget utvecklar sig. Aktuell information finns alltid på respektive församlings webbplats.

Välkommen att kontakta oss! Vi svarar så snart vi kan.