Vittinge församling

Vi är en liten landsortsförsamling i Heby kommun och Uppsala stift. Våra drygt 2 400 församlingsbor finns i Vittinge och Morgongåva. Vår kyrka, med medeltida ursprung och Albertus Pictor-målningar, ligger ute på slätten mitt emellan de båda orterna. Välkommen att delta i våra gudstjänster eller t.ex. stickcafé, gubbdagis, kör eller föräldracafé!

Fr o m 22 juni t o m 7 augusti har vi begränsade öppettider på kansliet. Tisdagar kl 9–12 och torsdagar kl 13–16 är du välkommen att ringa (0224-620 37) eller besöka oss. Övriga dagar och tider svarar vi i telefon i mån av tid. Det går också bra att maila, eller boka in ett besök utanför ordinarie besökstid. Vaktmästeriet nås på telefon 0224-620 69 dygnet runt. Även präst nås dygnet runt vid akuta ärenden på 0224-620 25. Trevlig sommar!

Öppettider vecka 26–32

Välkommen till mässa vid Vittinge kyrka söndag 5 juli kl 11! Präst är Marcus Åstrand och dagens tema är Att inte döma.

Mässa 5 juli

Kyrkans miljöer är en trygg punkt för många. Vi fortsätter finnas för människor även under pågående kris, men anpassar våra gudstjänster och aktiviteter för att motverka smittspridning. Bland annat håller vi våra gudstjänster utomhus när vädret tillåter och kompletterar dessa med webbsända gudstjänster. Klicka på notisen för att läsa mer!

Anpassningar pga coronavirusets spridning

Behöver du hjälp att handla?

Tillhör du eller en anhörig en riskgrupp och behöver hjälp att handla eller hämta ut medicin? Behöver du någon att tala med? Hör av dig! Vi finns här för dig. Kansliet: 0224-620 37, församlingsassistent Johannes: 0224-620 47, kyrkoherde Marcus: 070-241 55 42. Det går lika bra att ringa någon annan av oss i personalen!

Vi gör ett sista försök att hitta gravrättsinnehavare innan vi börjar återta de gravar som saknar innehavare. Om du vill stå som innehavare för någon av gravarna i listorna här intill, kontakta kansliet på 0224-620 37 eller vaktmästeriet på 0224-620 69. Alternativt maila vittinge.forsamling@svenskakyrkan.se. Klicka på puffen för mer info!

Känner du ansvar för en grav? Anmäl dig som gravrättsinnehavare!

Frivillig, ideell, volontär ... Att erbjuda en stund av sin tid för att göra något för andra – med andra. Du kanske vill vara kyrkvärd vid gudstjänster, ordna kyrkkaffe, arrangera sopplunch ihop med andra, vara ett stöd för någon som har det svårt, hälsa på någon som är ensam, planera födelsedagsfest för äldre eller bidra i konfirmandverksamheten?

Frivilliga sökes – är du kyrkans nästa eldsjäl?

Act Svenska kyrkan

Kyrkoval 2021

Välkommen att kontakta oss! Vi svarar så snart vi kan.