Foto: Linnea Dunér

Vittinge församling

Vi är en liten landsortsförsamling i Heby kommun och Uppsala stift. Våra drygt 2 400 församlingsbor finns i Vittinge och Morgongåva. Vår kyrka, med medeltida ursprung och Albertus Pictor-målningar, ligger ute på slätten mitt emellan de båda orterna. Välkommen att delta i våra gudstjänster eller t.ex. stickcafé, gubbdagis, kör eller föräldracafé!

Digitala gudstjänster, mässa i kyrkan och öppen kyrka – välkommen på det sätt du vill och kan!

I dessa tider vill vi fortsätta finnas för er. Vi har digitala gudstjänster de flesta helger, i samarbete med grannförsamlingarna i Västerlövsta pastorat. Dessa läggs upp här på vår hemsida och på vår Facebooksida.

Från och med 30 maj håller vi fysisk gudstjänst eller andakt varje söndag. Antalet deltagare är begränsat enligt rådande restriktioner (8 i skrivande stund). Om vi blir fler än så firar vi en gudstjänst till efter den första. Du kan även följa gudstjänsten via din telefon. Ring 08-22 90 90 och ange kod 679661.

Vittinge kyrka är öppen vardagar och söndagar kl 11–12, med möjlighet till enskild andakt och ljuständning. Andra tider, vardagar kl 9–14, kan du ringa på 0224-620 69 så släpper vi in dig i kyrkan.

Kom ihåg att du alltid är väl­kommen att kontakta oss om du behöver hjälp med vardags­ärenden eller ”bara” någon att prata med.

Här lägger vi upp våra digitala gudstjänster. De finns även på vår Facebooksida. Videorna är vanligtvis textade, men om du ändå vill ha en pappers­agenda att följa med i kan vi skicka dig en per post. Hör av dig!

Digitala gudstjänster

Är du förhindrad att ta dig till kyrkan? Nu kan du lyssna på våra gudstjänster i realtid! Ring 08-22 90 90 och ange kod: 679661 (gäller fr o m 31/1). Gäller alla fysiska gudstjänster i Vittinge kyrka tills vidare.

Telefonkyrkan i Vittinge församling

Fyra söndagskvällar i sommar välkomnar vi er till en stunds musik i Vittinge kyrka. Vi har bjudit in artister som spelat hos oss förut och varit mycket uppskattade: Voice of heart, Patrik Ahlberg och Staffan Sjögren, Gunnar Klum och Mats Jansson samt Daniel Beskow och Varpu Heikinheimo.

Musik i sommarkväll 2021

På pingstdagen den 23 maj hölls konfirmationsgudstjänst för det gångna läsårets konfirmandgrupp. Vi gratulerar Agnes Hillbom, Clara Berner, Tyra Bertilsson, Wilhelmina Wappsell, Ida björk och Stella Lindblom och önskar er lycka till i framtiden! Med på bilden är även kyrkoherde Marcus Åstrand, präst Daniel Källander från Västerlövsta pastorat samt ungdomsledare Johannes Risberg.

Årets konfirmander

Act Svenska kyrkan och Svenska kyrkan i utlandet

Kyrkoval 2021

Församlingsbladet nr 2/2021

Detta nummer av Församlingsbladet täcker perioden juni till och med augusti. Under rådande omständigheter är det svårt att planera långsiktigt. Om vi kan genomföra de arrangemang som annonseras i tidningen beror alltså på hur smittläget utvecklar sig. Aktuell information finns alltid på respektive församlings webbplats.

Välkommen att kontakta oss! Vi svarar så snart vi kan.