Foto: Linnea Dunér

Vittinge församling

Vi är en liten landsortsförsamling i Heby kommun och Uppsala stift. Våra drygt 2 400 församlingsbor finns i Vittinge och Morgongåva. Vår kyrka, med medeltida ursprung och Albertus Pictor-målningar, ligger ute på slätten mitt emellan de båda orterna. Välkommen att delta i våra gudstjänster eller t.ex. stickcafé, gubbdagis, kör eller föräldracafé!

Välkommen på det sätt du vill och kan!

I dessa tider vill vi fortsätta finnas för er. Från och med juni håller vi fysisk gudstjänst eller andakt varje söndag. Vid särskilda tillfällen kompletterar vi med en digital gudstjänst här på hemsidan och på Facebook.

Du är även välkommen in i kyrkan för enskild andakt, ljuständning och stillhet. Ring på 0224-620 69 så släpper vi in dig! Du kan alltid kontakta oss om du behöver råd och stöd eller bara någon att prata med.

Gudstjänst med dopfest och bibelutdelning 3 oktober

Söndagen den 3/10 kl 11 firar vi de som döpts i Vittinge det gångna året. Under gudstjänsten delar vi ut änglar till dopbarnen och barnbiblar till församlingens sexåringar. Efter gudstjänsten firar vi med tårtkalas i församlingshemmet. Alla är välkomna att vara med!

Tacksägelsegudstjänst 10 oktober

Välkommen till tacksägelsegudstjänst söndagen den 10/10 kl 11 i Vittinge kyrka! Kören Sångkraft sjunger. Centerkvinnorna smyckar kyrkan med skördealster och bjuder på lättare förtäring efter gudstjänsten.

Stickcafé

Välkommen till Dora & Gittans populära stickcafé! Ta med eget handarbete eller kom förbi och bara fika och prata en stund. Start 29 september!

Gubbdagis

Välkommen till vårt populära gubbdagis! Kom förbi och fika, läs tidningen, spela schack eller bara prata en stund. Start 8 oktober!

Digitala gudstjänster

Här lägger vi upp våra digitala gudstjänster. De finns även på vår Facebooksida. Videorna är vanligtvis textade, men om du ändå vill ha en pappers­agenda att följa med i kan vi skicka dig en per post. Hör av dig!

Känner du ansvar för en grav? Anmäl dig som gravrättsinnehavare!

Vi gör ett sista försök att hitta gravrättsinnehavare innan vi börjar återta de gravar som saknar innehavare. Om du vill stå som innehavare för någon av gravarna i listorna här intill, kontakta kansliet på 0224-620 37 eller vaktmästeriet på 0224-620 69. Alternativt maila vittinge.forsamling@svenskakyrkan.se. Klicka på puffen för mer info!

Act Svenska kyrkan och Svenska kyrkan i utlandet

Församlingsbladet nr 3/2021

Detta nummer av Församlingsbladet täcker perioden september till och med november. Under rådande omständigheter är det svårt att planera långsiktigt. Om vi kan genomföra de arrangemang som annonseras i tidningen beror alltså på hur smittläget utvecklar sig. Aktuell information finns alltid på respektive församlings webbplats.

Välkommen att kontakta oss! Vi svarar så snart vi kan.