Vittinge kyrkokör framför Vittinge kyrka på nationaldagen 2019.
Foto: Mats Carlsson

Vittinge kyrkokör

Vittinge kyrkokör bildades 1923, då som en ren hembygdskör. I dag sjunger vi både i gudstjänster och i andra sammanhang som på valborgs- och nationaldagsfiranden. På sommaren brukar vi ha konsert.

Vittinge kyrkokör är en fyrstämmig kör, vilket innebär att vi har stämmorna sopran, alt, tenor och bas. Vi har också stor spridning i åldrarna. Kyrkokören leds av kyrkomusiker Niclas Dahl.

Vi blir gärna fler i kören! Är du intresserad? Att sjunga är bra för både kropp och själ. Dessutom har vi kolossalt roligt tillsammans! Kom och lyssna när vi övar och känn efter om det kan vara något för dig. Du behöver inte kunna läsa noter, men det är förstås bra om du kan hålla ton och har visst melodiminne.

Vi övar en gång i veckan i församlingshemmet i Vittinge, på torsdagar klockan 19.00–21.00 med fikapaus i mitten.

Vittinge kyrkokör 100 år

Under 2023 firar Vittinge kyrkokör 100 år. Jubileet uppmärksammas med tre olika framträdanden.

Den första, ”Från Bach till Beatles”, ägde rum den 18 mars i Kristina kyrka i Sala. Det blev blandad musik av Benny Andersson, Georg Riedel med fler. Emma Hortans var gästsolist.

Den andra konserten framförs på hemmaplan i Vittinge kyrka på nationaldagen den 6 juni klockan 18.00 med efterföljande mingel. Under konserten uruppförs en ny komposition av Robert Sund, specialskriven för Vittinge kyrkokör! Texten är en dikt av körens grundare Egron Lundell.

I oktober framträder Vittinge kyrkokör i Uppsala domkyrka.

Kontaktpersoner

Anders Johansson, ordf, 070-953 24 85
Cari Hildebrand, sekr, 070-605 79 06
Kyrkomusiker Niclas Dahl, 0224-620 51, niclas.dahl@svenskakyrkan.se

Vittinge kyrkokör medverkar vid:

Halva bilden ett svartvitt foto av kören under första halvan av 1900-talet, halva bilden ett färgfoto av kören idag.

Jubileumskonsert med Vittinge kyrkokör 6 juni 18.00

Vittinge kyrkokör firar sina 100 år med tre konserter under året. I den här konserten på hemmaplan i Vittinge kyrka 18.00 på nationaldagen framför kören gamla och nya favoriter. Dessutom får vi vara med om ett spännande uruppförande: en dikt av körens grundare Egron Lundell har tonsatts och arrangerats av den välrenommerade kompositören Robert Sund, speciellt för Vittinge kyrkokör! Efter konserten blir det mingel med kören.

Vittinge kyrkokör tar emot fana på Skansen

Ända sedan 1893 har nationaldagen firats traditionsenligt på Skansen i närvaro av kungafamiljen med musik, högtidstal och utdelning av fanor. I år är Vittinge kyrkokör en av de föreningar som får hämta en fana!