Konsertprogram

Här presenteras kommande konserter, musikgudstjänster och andra musikrelaterade arrangemang.

Halva bilden ett svartvitt foto av kören under första halvan av 1900-talet, halva bilden ett färgfoto av kören idag.

Jubileumskonsert med Vittinge kyrkokör 6 juni 18.00

Vittinge kyrkokör firar sina 100 år med tre konserter under året. I den här konserten på hemmaplan i Vittinge kyrka 18.00 på nationaldagen framför kören gamla och nya favoriter. Dessutom får vi vara med om ett spännande uruppförande: en dikt av körens grundare Egron Lundell har tonsatts och arrangerats av den välrenommerade kompositören Robert Sund, speciellt för Vittinge kyrkokör! Efter konserten blir det mingel med kören.

Strandlinje med träd, himmel och moln som speglas i vattnet.

Andakt, allsång och fika på stranden 25 juni

Vi håller en enkel andakt på stranden vid Tenasjön med allsång till ackompanjemang av Eva Axelsson. Välkommen till en mysig stund då vi sjunger, umgås, fikar med tårta och även grillar om möjligheten finns. Vi börjar klockan 18.00.

Kyrkorummet sett uppifrån orgelläktaren.

Lunchandakter och guidning i kyrkan

Måndag 26 juni–fredag 30 juni håller vi en stunds andakt med musik i kyrkan klockan 12.00. Klockan 13.00 kan du följa med på guidad tur i vår vackra medeltids­kyrka. Kom och ta del av spännande historier kring kyrkan och dess inventarier!

Turkos raggarbil från 50-talet sedd framifrån.

50-talsafton med drop in-vigsel 29 juni

Välkommen till årets nostalgiafton! Beundra gamla bilar, smaska klassiskt fika till låga priser och lyssna till Järlåsagruppen Sunliners som spelar 50-talsrock. Och varför inte passa på att gifta er i det glada 50-talet! Fria, få ett ja, beställ hindersprövning, ta med legitimationer och kom till Vittinge kyrka mellan 20.00 och 21.00. Vi ordnar präst, musik, fika och vittnen. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

Musikcafé med Mattias Jansson 30 juni

Den sjungande bonden från Faringe underhåller med dragspel och sång i Vittinge församlingshem fredag den 30 juni 19.00–21.00. Gofika finns till försäljning.

Svartvit bild av en man med saxofon.

Sommarmusik: "I afton kärlek"

Med ett urval av de största kärleksballaderna låter Josef sin saxofon sjunga kärlekens lov. Oavsett om du vill minnas en kärlek som en gång var, njuta av den kärlek som är, eller drömma om en kärlek som komma skall, är detta kvällen för dig. En hyllning till kärleken! Torsdag 13 juli 19.00 i Vittinge kyrka.

Sommarmusik: Väsen Duo

Mikael Marin och Olov Johansson spelar dynamisk musik fylld av humor, förankrad i uppländsk spelmanstradition. Torsdag 27 juli 19.00 i Vittinge kyrka.

Leende kvinna och man med naturbakgrund.

Sommarmusik: Johan och Josefin

Johan Teodorsson och Josefin Klintefelt bjuder på ett varierat musikaliskt program med en blandning av soul, gospel, jazz och pop. Torsdag 10 augusti 19.00 i Vittinge kyrka.

Sommarmusik: Axplock och Double sisters

De lokala sånggrupperna Axplock (familjen Johansson från Axsjö) och Double sisters (systrarna Hjelmstedt och systrarna Karlin) ger gemensam konsert ihop med Cari Hildebrand och Johan Ahnström. Torsdag 24 augusti 19.00 i Vittinge kyrka.