Västerlövsta pastorat

Välkommen till Västerlövsta, Huddunge och Enåkers församlingar i Heby kommun och Uppsala stift!

Allhelgona med andakter, gofika och gratis gravljus

I år har vi ett nytt, anpassat koncept för att fira allhelgona­helgen. Minnes­gudstjänsterna har vi i drop in-form, längre gudstjänster med musik där du kan komma och gå när du vill. För att speciellt minnas de församlingsbor som lämnat oss under året sätter vi upp namnen på en speciell plats där du kan tända ljus när du själv har möjlighet. Närmast anhörig får en speciell inbjudan hemskickad. Som vanligt erbjuder vi något gott och varmt att fika på, men vi tar det utomhus i år. [Klicka på notisen för att se dagar och tider!]

Är du ute och promenerar och önskar få några ord på vägen? I så fall kanske vår mini-pilgrimsled kan vara något för dig? Det finns ett litet armband, pilgrimens krans, med sju pärlor i regnbågens färger samt ett antal svarta pärlor. Vi lät oss inspireras av det när vi gjorde skyltarna som vi har satt upp på nio platser runt Västerlövsta kyrka och kyrkogård. På varje skylt finns en text riktad till vuxna och en till barn. Vid den sista skylten finner du Pilgrimsbarnens egen pilgrimskrans (stora målade stenar).

Pilgrimsled runt Västerlövsta kyrka

Kyrkoherdarna i Uppsala västra kontrakt har reagerat på att Svenska kyrkan på nationell nivå har för avsikt att besluta om ett gemensamt lönecentrum, som är tänkt att sköta löneutbetalningarna för alla anställda i Svenska kyrkan. På lokal nivå har vi inte på något sätt begärt att något sådant ska inrättas och har heller inte blivit hörda om vi önskar någon sådan inrättning. [Klicka på notisen och läs vidare!]

Avståndstagande från planerat beslut om centrala löneutbetalningar

Äntligen är vi i startgroparna för att renovera församlingshemmet i Heby! Vi har under året arbetat med att ta fram en plan för hur vi vill förändra lokalerna. Köket kommer göras om, för att bli rymligare och mer anpassat för den verksamhet vi har där. Vi kommer att göra om toaletter, ordna med skötrum och handikappanpassa, flytta väggar och förbättra ventilation och övrig inomhusmiljö. Detta är något vi längtat efter länge och vi tror det kommer att bli riktigt bra! Tyvärr medför det att vi inte kan erbjuda uthyrning av lokalerna en tid framöver. Däremot har vi ett samarbete med hembygds­föreningen som gör det möjligt för våra medlemmar att vara där vid minnesstund efter begravningar etc.

Västerlövsta församlingshem renoveras

Dopet är ett fint tillfälle att välkomna en ny familjemedlem. Samtidigt innebär dopet att bekräftas som Guds barn och bli en del av den kristna kyrkans världsvida gemenskap.

Dop

Nu är det dags att anmäla sig till kommande läsårs konfirmation! Konfirmationstiden är som en upptäcktsresa, där du får lära dig mer om dig själv och ha roligt tillsammans med andra. Alla i årskurs 8–9 är välkomna. Allt är gratis!

Konfirmation 2020–2021