Västerlövsta pastorat

Välkommen till Västerlövsta, Huddunge och Enåkers församlingar i Heby kommun och Uppsala stift!

The Lark Ascending – vårkonsert med Allmänna Sången och Johan Dalene

Söndagen den 29 maj kl 18.00 äger Västerlöfsta kyrkas musikstiftelses vårkonsert rum i Västerlövsta kyrka. För biljettinfo, se vasterlofsta.se.

Sommarkonsert med Huddunge kyrkokör 1 juni

Huddunge kyrkokör avslutar terminen med sin traditionsenliga vårkonsert onsdag den 1 juni 19.00 i Huddunge kyrka. Inblåsning av sommaren, sommarsånger och dikter! Diakonala gruppen ordnar kaffe i församlingshemmet efter konserten.

Nyskriven pingstmässa med körer 5 juni

Västerlövsta och Huddunge kyrkokörer framför mässan "Kom, Heliga Ande" skriven av vår organist Margarita Långberg och textförfattaren Åsa Norén. Välkommen att lyssna och sjunga med i Västerlövsta kyrka på pingstdagen den 5 juni 11.00!

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Produktbild av matkasse i tyg som är kluven på mitten. Några ärtor har rullat ut på bordet.

Dela lika under samma himmel

Fasteaktionen 2022 är avslutad. Tillsammans samlade vi in 61,6 miljoner, vilket är ett nytt rekord! Vi vill rikta ett varmt tack till alla er som har engagerat sig och bidragit med gåvor, aktiviteter, auktioner, tid och energi! Tillsammans har vi delat med oss till människor som är i akut hungersnöd, är på flykt från krig eller av någon annan anledning lever i utsatthet. Tillsammans gör vi världen hel.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Vi söker en komminister med inriktning på undervisning!

Vi söker en komminister som kan vandra med människor in i mässans mysterier. En plats att kombinera kristen tro i teori och praktik.

Kyrksöndag i Huddunge

En gång i månaden firar vi gudstjänst med ett speciellt tema eller en gäst, varefter vi fikar eller äter lunch tillsammans. Kyrksöndagarna är ofta sammanlysta, dvs gemensamma för hela pastoratet. Nästa kyrksöndag är den 13 mars. Då blir det körsång och våfflor. Välkommen!

Soppluncher

Nu börjar soppluncherna för vårterminen! Kom och ät soppa med oss i härlig gemenskap. Varannan torsdag samlas vi i församlingshemmet i Heby för att äta, fika och umgås.

Coronainfo

Kyrkans miljöer är heliga platser och en trygg punkt för många, särskilt i tider av kris. Så långt det är möjligt fortsätter därför Svenska kyrkans församlingar att hålla öppet och fira gudstjänst. Samtidigt följer vi noga Folkhälsomyndighetens anvisningar. Klicka på notisen för att läsa om vad som gäller.

Dop

Dopet är ett fint tillfälle att välkomna en ny familjemedlem. Samtidigt innebär dopet att bekräftas som Guds barn och bli en del av den kristna kyrkans världsvida gemenskap.

Osäkra gravstenar – du som gravrättsinnehavare har ansvar!

Gravstenar är tunga och kan bli farliga om de står löst. Det är du som gravrättsinnehavare som ansvarar för att gravstenen är säkert förankrad. Har du fått en skylt uppsatt vid en gravsten som du ansvarar för på Väster­lövsta, Huddunge eller Enåkers kyrkogård? Eller har du själv märkt att stenen står ostadigt? Kontakta oss på expeditionen på 0224-341 90, så hjälper vi dig vidare.

Ring eller chatta – olika möjligheter till samtal

Vi erbjuder samtal via chat med prästen Daniel, men det går även bra att kontakta Daniel, Katarina eller Christina för att boka ett samtal via telefon. Vem som helst kan höra av sig och prata om vad som helst! Många känner sig ensamma just nu. Att då kunna mötas i ett samtal hoppas vi ska kunna göra gott! Varmt välkommen att höra av dig! Klicka på notisen för kontaktuppgifter.

Personuppgifter och integritet

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Vill du ha information direkt i mailboxen?

Vi planerar att börja skicka ut ett nyhetsbrev med information om kyrkans verksamhet. Vill du få information om våra gudstjänster och arrangemang och andra kyrknyheter direkt i din inbox? Hör av dig till: vasterlovsta.pastorat@svenskakyrkan.se

Församlingsbladet nr 1/2022

Detta nummer av Församlingsbladet täcker perioden mars till och med maj. Om vi kan genomföra de arrangemang som annonseras i tidningen förutsätter att smittspridningen inte ökar igen . Aktuell information finns alltid på respektive församlings webbplats.