Västerlövsta pastorat

Välkommen till Västerlövsta, Huddunge och Enåkers församlingar i Heby kommun och Uppsala stift!

Våffelgudstjänster på våffeldagen

På söndag den 26 mars är det Jungfru Marie bebådelsedag, i folkmun kallad våffeldagen. I både Heby och Enåker serveras våfflor till gudstjänsten denna dag. I Västerlövsta kyrka börjar gudstjänsten 11.00. Det blir sång av Västerlövsta kyrkokör och det är hembygdsföreningen som står för våffelgräddningen. I Enåker är det mässa med Enåkers spelmän och våfflor klockan 16.00. Välkommen!

Ett barn i strumplästen går med palmblad i händerna.

Palmsöndagen 10 april

På palmsöndagen firar vi när Jesus red in i Jerusalem och hyllades av folket. I Huddunge är det kyrksöndag med påskspel klockan 11.00. Församlingsrådets herrar serverar kyrkkaffe. I Västerlövsta kyrka är det gudstjänst 14.00 och i Enåker mässa 18.00. Varm välkommen!

Påsksmörgås med musikunderhållning

Påsksmörgås och musikunderhållning av Viktor Tunevi samt lotteri. Insamling till Act Svenska kyrkan. Tisdagen den 4 april kl 13.00 i Huddunge församlingshem

SMÅ FÖTTERS CAFÉ – för hela familjen!

En ny verksamhet hos oss! Förstärkt kvällste i trevlig gemenskap en vardagskväll i veckan. Välkommen hela familjen!

BABYMASSAGE – njut av nuet tillsammans med ditt barn! Start vecka 12

Babymassage är tänkt för barn som ännu inte börjat krypa. Det stärker ditt barn fysiskt, emotionellt och motoriskt. Det är dessutom avslappnande för dig som förälder.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandet finns för dig som är turist, utbytesstudent, au-pair, arbetar utomlands eller av någon annan anledning vistas i ett annat land. Att få möjlighet att umgås och göra aktiviteter på svenska betyder mycket för många.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Präst som håller upp en leende bebis i dopklänning.

Dop

Dopet är ett fint tillfälle att välkomna en ny familjemedlem. Samtidigt innebär dopet att bekräftas som Guds barn och bli en del av den kristna kyrkans världsvida gemenskap.

Gravar i sommarsol.

Osäkra gravstenar – du som gravrättsinnehavare har ansvar!

Gravstenar är tunga och kan bli farliga om de står löst. Du som är gravrättsinnehavare ansvarar för att gravstenen är säkert förankrad. Har du fått en skylt uppsatt vid en gravsten som du ansvarar för på Väster­lövsta, Huddunge eller Enåkers kyrkogård? Eller har du själv märkt att stenen står ostadigt? Kontakta oss på expeditionen på 0224-341 90, så hjälper vi dig vidare.

Huddunge kyrka stängd pga mögel – öppnas 2 april

Tyvärr har vi blivit tvungna att stänga Huddunge kyrka, som råkat ut för en vattenskada. Vattenskadan orsakade i sin tur till en farlig typ av mögel. Kyrkan kommer formellt att öppnas igen den 2 april 2023. Verksamheten hålls i stället i församlingshemmet eller i någon annan kyrka.

Kvinna som pratar i en mobiltelefon.

Ring eller chatta – olika möjligheter till samtal

Vi erbjuder samtal via chat med prästen Daniel, men det går även bra att kontakta Daniel eller Christina för att boka ett samtal via telefon. Vem som helst kan höra av sig och prata om vad som helst! Vi vet att det kan göra gott att mötas i ett samtal. Varmt välkommen att höra av dig! Klicka på notisen för kontaktuppgifter.

Pärmryggar i olika färger.

Personuppgifter och integritet

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Brevlådor på rad.

Vill du ha information direkt i mailboxen?

Vi planerar att börja skicka ut ett nyhetsbrev med information om kyrkans verksamhet. Vill du få information om våra gudstjänster och arrangemang och andra kyrknyheter direkt i din inbox? Hör av dig till: vasterlovsta.pastorat@svenskakyrkan.se

Församlingsbladet nr 1/2022

Detta nummer av Församlingsbladet täcker perioden mars t.o.m. maj. Aktuell information finns alltid på respektive församlings webbplats.