Foto: E Larson

Hofors församling

I kyrkan möts det jordiska och himmelska. I kyrkorummet kan du känna värme, glädje och gemenskap men du kan också i dess stillhet finna vila, glädje och tröst! Församlingens grundläggande uppgift är att fira gudstjänst, bedriva undervisning, utöva diakoni och mission (KO 2 kap, 1 §)

Klockstapeln

Vi söker kyrkogårdsarbetare till säsongen 2023

Säsongsanställning 100 % 2 maj - 29 september alternativt 2 maj - 28 juli

Ljusbäraren

Kom och fira Sinnesromässa

Nästa Sinnesromässa Söndag den 19 februari kl 17.00

Trivselträff i församlingshemmet

Tisdag den 7 februari kl 14.00

Vinterkväll i kyrkan

Onsdag den 15 februari kl 19

Någon håller fram en skål soppa. På förklädet står det Sopplunch.

Sopplunch i församlingshemmet

Onsdag 22 februari kl 12.00

Kyrkans Stålmän

Torsdagar kl 10.00 - 11.00

Nystart kyrkans Damkrets

Onsdagar ojämna veckor mellan kl 11 - 12

En gåva till glädje för två!

Hjälp oss hjälpa de som behöver! Via "Akut diakoni i Hofors församling" finns möjligheten!

Meditation i kyrkan

Onsdagar ojämna veckor

Ekonomiskt bistånd

Församlingen har begränsade resurser att stödja ekonomiskt men Bergströmska fonden finns att ansöka ur för barnfamiljer och genom Akut diakoni finns möjlighet att ansöka om en "matkasse".

Språkcafé i Hofors

Tisdagar kl 13 - 15

Gravar & skötsel

För att en grav skall få finnas kvar måste minst en gravrättsinnehavare vara antecknad och graven måste hållas i vårdat skick!

Kyrkogårdens mark är täckt av gula löv.

Gravstenskontroll

Gravstenarna på Hofors kyrkogård provtrycktes 2021

Allén mot kapellet

Ser du skylten på kyrkogården?

Några gravar har fått en skylt att vi söker kontakt

Kyrkan flaggar på halv stång

vid begravningsgudstjänst i kyrkan

Begravning i Hofors

Farväl vid livets slut

Kyrkans byggande

GDPR - dataskyddsförordningen

Ansvarsfullt och respektfullt hanterande av personuppgifter

Parkbänk vid kanalen

Du behövs hos oss

I gudstjänster och aktiviteter, oavsett om formerna är traditionella eller nyskapande, möter människor varandra och Gud. Tillsammans blir vi en kyrka – byggnaden är ingen kyrka utan människorna i den.

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel. Vi har samma rättigheter men verkligheten ser olika ut Läs berättelser och hör röster från Act Svenska kyrkans arbete runt om i världen.

"Hitta Svenska kyrkan i andra länder" är inte publicerad

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.