Kungsängen-Västra Ryds församling

Hej! Vem du än är. Var du än kommer ifrån. Vem du än älskar. Var du än befinner dig i livet så är du välkommen till oss! Vi finns här för dig! Församlingen ligger i Upplands-Bro kommun, en halvtimmes pendeltågsfärd från Stockholm. Centralorten är Kungsängen, vi finns på Kyrkvägen 35 i Klockargården, där finns också Kungsängens kyrka, Kungsängens kapell och Klockargården. Brunnagården finns på Artistvägen 2 i Brunna och Västra Ryds kyrka finns på Gällöfstavägen 58 där också Pilgrimsgården och Torpet Trollenäs finns.

Kyrkoval 19 september 2021! Tidning om Kyrkovalet delas ut 20-25 augusti till alla hushåll i församlingen. Håll utkik!

Var med och påverka kyrkans framtid? Engagera dig, gå med i en nomineringsgrupp eller starta en ny. Förra gången det var kyrkoval röstade 1 miljon svenskar. Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan.

Uppehåll tillsvidare för bevattning på Kungsängens kyrkogård nattetid

På grund av kommunens vattenläcka tidigare i sommar så har vi ingen bevattning på kyrkogårdens öppna ytor nattetid. Vatten finns som vanligt vid pumparna för vattning på gravar.

Herre, vi kommer till dig med vår ängslan och vår rädsla för det virus som nu drabbar hela världen. Möt oss i ovissheten, i oron för de mest utsatta, för anhöriga och vänner. Vi ber om kraft och uthållighet. Hjälp oss att mitt i allt inte tappa blicken och omsorgen om varandra. Amen