Foto: Sofi Sandström

Kungsängen-Västra Ryds församling

Hej & välkommen! Vem du än är. Var du än kommer ifrån. Vem du än älskar. Var du än befinner dig i livet så är du välkommen till oss! Vi finns här för dig! Församlingen ligger i Upplands-Bro kommun, en halvtimmes pendeltågsfärd från Stockholm. Centralorten är Kungsängen, vi finns på Kyrkvägen 35 i Klockargården, där finns också Kungsängens kyrka, Kungsängens kapell och Klockargården. Brunnagården finns på Artistvägen 2 i Brunna och Västra Ryds kyrka finns på Gällöfstavägen 58 där också Pilgrimsgården och Torpet Trollenäs finns.

Expedition, bokning & kontakt

Välkommen! Här finns kontaktuppgifter till expedition, bokning och kyrkogårdsärenden med telefontider. Här hittar du också kontaktuppgifter till alla som arbetar i församlingen. Vi finns här för dig!

Någon att prata med

Vill du prata med någon? Vi finns här för dig! Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att höra av dig till kyrkan för att prata med präst eller diakon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan. Vi nås för samtal via telefon, epost.

Livets högtider

Dop, konfirmation, bröllop, välsignelse och begravning. Livets milstolpar kan manifesteras i kyrkan. När vi välkomnar ett nytt barn. När vi ledsagar en ung människa in i vuxenlivet. När vi firar kärleken mellan två människor. Eller tar farväl av dem som stått oss nära i livet och överlämnar dem i Guds hand.

Information om personuppgiftsincident

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Aktuellt & på gång!

Välkommen till våra aktiviteter och mötesplatser! Här hittar du det som är på gång och församlingens annons som publiceras i gratis lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Tidningen delas ut lördagar och söndagar. Vi annonser jämna veckor i tidningen. Du kan också läsa annonsen som en pdf här på sidan, nyast annons högst upp. Klicka för att öppna/ladda ner. Du kan också lyssna på annonserna, dvs. få annonsen uppläst. För detaljer om aktiviteter, se kalendern på startisdan.

Någon sänker en bebis ner i dopfunten medan prästen håller sin hand på barnets huvud.

Boka dop online

Här kan du boka dop via webben. Fyll i din bokning och klicka på skicka. Din bokning är preliminär tills dess du har fått en bekräftelse via mejl från oss. Det går också bra att ringa eller mejla oss vardagar, 08-581 614 60, telefontid måndag-fredag kl 10-12.

Vill du vara kaffevärd med oss på söndagar? -Var med och förbered och bidra till en god stämning, hör av dig till diakon Izolda!

Vi söker fler ideella medarbetare! Välkommen att hjälpa till med fikaserveringen på söndagar, i samband med högmässan i Kungsängens kyrka. Du är med och förbereder fika i Klockargården och är med och bidrar till en god stämning. Would you like to prepere and help with church coffee after morning serivce on sundays, in Klockargården? And contribute to a good atmosphere, please contakt decon Izolda Polak.

Mötesplatser / Barn, Ungdom & Familj

Öppen förskola i Klockargården och Brunnagården. Barnkörer. Familjefredag. Höstlovskul. Julstök. Kyrkogårdsvandring. Ungdomshäng och Svenska kyrkans Unga för dig 15 år och uppåt. Konfirmation. Vi hjälps åt att hålla avstånd och stannar hemma vid förkylningssymtom - även vid lindriga.

Mötesplatser / Vuxen

Café Klockargården och Klockargården är öppen. Loppis. Bibelstudium. Händiga händer. Kyrkogårdsvandring. Ikonmålning. Körer. Leva-vidare-grupp. Ideellt engagemang. Internationellt arbete. Retreater för anhöriga. Pilgrimsvandra. Konserter. Stöd-någon att prata med.

Kungsängens kyrka

Kungsängens kyrka ligger i hjärtat av Kungsängen. Kyrkan ligger i Upplands-Bro kommun på Kyrkvägen 35. Kyrkan är öppen måndag-onsdag 09-15, torsdag 09-19, fredag 09-15.

Västra Ryds kyrka

Västra Ryds kyrka ligger vackert bland åkrar och fält sedan 1200-talet. Det ligger i närheten av Livgardet. Här finns också Ikoncentrum. Kyrkan ligger i Upplands-Bro kommun på Gällöfstavägen 58. Buss 558.

Stöd till Gaza

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva till katastrofinsatser

Diakoni - kyrkans omsorg

Det innebär "tjänst" eller "att tjäna" och det är omsorg om medmänniskan i livets olika skeden. Här hittar du information om Samtal -någon att prata med. Leva-vidare-grupp, andakter på vård- och omsorgsboenden och födelsedagsfirande för äldre.

Samtal - prata med någon

Ibland kan vi behöva prata med någon. Välkommen att höra av dig till till oss diakoner.

Mässor & Högmässor.

Välkommen till Kungsängens kyrka och Västra Ryds kyrka. I kalendern på sidan finner du detaljerad information om varje Mässa och Högmässa.

En grupp människor springer mot kameran. Det står Världens Barn eller Act Svenska kyrkan på deras kläder.

Världens Barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av Sveriges Television och Sveriges Radio P4 i samarbete med 13 svenska organisationer, varav Act Svenska kyrkan är en av dem.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet

Bli medlem -Välkommen!

Du behövs och du är viktig! Vi vill vara en mötesplats för människor i livets olika skeden och situationer. Du är välkommen oavsett vem du är. Svenska kyrkan finns över hela landet och på många platser utomlands. Vi finns också på webben, i sociala medier, på sjukhus. Uppdraget är att vara där för människor, där människor finns.

Vi söker gravrättsinnehavare till gravar på kyrkogårdarna vid Kungsängens kyrka och Västra Ryds kyrka

Vilka gravar gäller det? De gravplatser som vi söker gravrättsinnehavare till har en grön skylt vid graven med uppmaningen att kontakta oss. Vill du veta om denna information rör dig eller om du är antecknad som gravrättsinnehavare, kontakta oss.

En glad hund sitter på en kulle med en sjö i bakgrunden.

Tankar inför helgen

"Mycket av Guds fantastiska skaparförmåga och Guds kärlek till sin skapelse kan jag förnimma och uppleva i naturen och hos djuren, kanske specifikt hos en liten hund vid namn Frank." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Församlingens arbete i fokus

Prostvisitationsprotokoll, kyrkoskattsuträknare och allmänt om Svenska Kyrkan

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet