Kungsängen-Västra Ryds församling

Hej & välkommen! Vem du än är. Var du än kommer ifrån. Vem du än älskar. Var du än befinner dig i livet så är du välkommen till oss! Vi finns här för dig! Församlingen ligger i Upplands-Bro kommun, en halvtimmes pendeltågsfärd från Stockholm. Centralorten är Kungsängen, vi finns på Kyrkvägen 35 i Klockargården, där finns också Kungsängens kyrka, Kungsängens kapell och Klockargården. Brunnagården finns på Artistvägen 2 i Brunna och Västra Ryds kyrka finns på Gällöfstavägen 58 där också Pilgrimsgården och Torpet Trollenäs finns.

Expedition & Bokning

Välkommen! Här finns kontaktuppgifter till expedition, bokning och kyrkogårdsärenden med telefontider. Här hittar du också kontaktuppgifter till alla som arbetar i församlingen. Vi finns här för dig!

Någon att prata med

Vill prata med någon? Vi finns här för dig! Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att höra av dig till kyrkan för att prata med präst eller diakon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan. Vi nås för samtal via telefon, epost.

Livets högtider

Dop, konfirmation, bröllop, välsignelse och begravning. Livets milstolpar kan manifesteras i kyrkan. När vi välkomnar ett nytt barn. När vi ledsagar en ung människa in i vuxenlivet. När vi firar kärleken mellan två människor. Eller tar farväl av dem som stått oss nära i livet och överlämnar dem i Guds hand.

Nyhet! Öppna förskolan 0-5 år i Klockargården.

Öppet onsdagar-torsdagar kl 9-12. Ingång till höger om huvudingången, runt hörnet, på kortsidan. Hoppas att vi ses och varmt välkommen! Vi finns på Kyrkvägen 35 bredvid Kungsängens kyrka. Anna-Emelie Thulesius, fritidsledare. Öppna förskolan måndagar-tisdagar kl 9-12 är som vanligt öppet i Brunnagården, Artistvägen 2, Brunna.

Aktuellt & på gång!

Välkommen till våra aktiviteter och mötesplatser! Här hittar du det som är på gång och församlingens annons som publiceras i gratis lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Tidningen delas ut lördagar och söndagar. Vi annonser jämna veckor i tidningen. Du kan också läsa annonsen som en pdf här på sidan, nyast annons högst upp. Klicka för att öppna/ladda ner. Du kan också lyssna på annonserna, dvs. få annonsen uppläst.

Mötesplatser / Barn, Ungdom & Familj

Julgransplundring. Öppen förskola i Klockargården och Brunnagården. Barnkörer. Familjefredag. Vardagslyx -för föräldrar. Sportlovskul. Påsklovskul. Fördjupande samtal -för unga vuxna. Ungdomshäng och Svenska kyrkans Unga för dig 15 år och uppåt. Konfirmation. Vi hjälps åt att hålla avstånd och stannar hemma vid förkylningssymtom - även vid lindriga.

Mötesplatser / Vuxen

Café Klockargården och Klockargården är öppen. Loppis. Bibelstudium. Studiecirkel. Händiga händer. Soppa. Iotakors. Ikonmålning. Körer. Leva-vidare-grupp. Ideellt engagemang. Internationellt arbete. Retreater för anhöriga. Pilgrimsvandra. Konserter. Stöd-någon att prata med.

Diakoni - kyrkans omsorg

Det innebär "tjänst" eller "att tjäna" och det är omsorg om medmänniskan i livets olika skeden. Här hittar du information om Samtal -någon att prata med. Leva-vidare-grupp, andakter på vård- och omsorgsboenden och födelsedagsfirande för äldre.

Samtal - prata med någon

Ibland kan vi behöva prata med någon. Välkommen att höra av dig till till oss diakoner.

Mässor & Högmässor.

Välkommen till Kungsängens kyrka och Västra Ryds kyrka. I kalendern på sidan finner du detaljerad information om varje Mässa och Högmässa.

Kungsängens kyrka

Kungsängens kyrka ligger i hjärtat av Kungsängen. Kyrkan ligger i Upplands-bro kommun på Kyrkvägen 35. Kyrkan är öppen måndag-onsdag 09-15, torsdag 09-19, fredag 09-15.

Västra Ryds kyrka

Västra Ryds kyrka ligger vackert bland åkrar och fält sedan 1200-talet. Det ligger i närheten av Livgardet. Här finns också Ikoncentrum. Kyrkan ligger i Upplands-Bro kommun på Gällöfstavägen 58. Buss 558.

Anna-Emelie Thulesius heter jag och är ny på jobbet! Hoppas vi ses!

Ett kul och spännande uppdrag! I församlingen kommer Anna-Emelie främst att arbeta med den nya öppna förskolan i Klockargården, som öppnar 18 januari och öppna förskolan i Brunnagården som startar 16 januari. Söndagen den 15 januari kl 11.00 välkomnas Anna-Emelie i högmässan i Kungsängens kyrka.

Herre, vi kommer till dig med vår ängslan och vår rädsla för det virus som nu drabbar hela världen. Möt oss i ovissheten, i oron för de mest utsatta, för anhöriga och vänner. Vi ber om kraft och uthållighet. Hjälp oss att mitt i allt inte tappa blicken och omsorgen om varandra. Amen

Bli medlem -Välkommen!

Du behövs och du är viktig! Vi vill vara en mötesplats för människor i livets olika skeden och situationer. Du är välkommen oavsett vem du är. Svenska kyrkan finns över hela landet och på många platser utomlands. Vi finns också på webben, i sociala medier, på sjukhus. Uppdraget är att vara där för människor, där människor finns.

Vi söker gravrättsinnehavare till gravar på kyrkogårdarna vid Kungsängens kyrka och Västra Ryds kyrka

Vilka gravar gäller det? De gravplatser som vi söker gravrättsinnehavare till har en grön skylt vid graven med uppmaningen att kontakta oss. Vill du veta om denna information rör dig eller om du är antecknad som gravrättsinnehavare, kontakta oss.

Två knutna nävar mot varandra.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Jag vet att Gud var där, jag är säker på att Gud satt tillsammans med oss den dagen på ett sätt som jag aldrig varit säker på Guds närvaro.." Läs Tankar inför helgen med prästen Emelie Ekelund.

Församlingens arbete i fokus

Prostvisitationsprotokoll, kyrkoskattsuträknare och allmänt om Svenska Kyrkan

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva