Foto: Sofi Sandström

Kungsängen-Västra Ryds församling

Vem du än är. Var du än kommer ifrån. Vem du än älskar. Var du än befinner dig i livet så är du välkommen till oss! Vi finns i Upplands-Bro kommun, en halvtimmes pendeltågsfärd från Stockholm. Centralorten är Kungsängen och där finns expeditionen i Klockargården, på Kyrkvägen 35, bredvid Kungsängens kyrka.

21 oktober 2020. Den här veckan har vi kyrkogårdsvandringar för barn i årskurs 4-6, på Kungsängens kyrkogård. Barnen träffar församlingspedagogen Louise Berglund och prästen Johanna Häggblom som visar och berättar.

Kyrkogårdsvandring för barn i årskurs 4-6

Det innebär "tjänst" eller "att tjäna" och det är omsorg om medmänniskan i livets olika skeden.

Diakoni - kyrkans omsorg

På grund av kommunens vattenläcka tidigare i sommar så har vi ingen bevattning på kyrkogårdens öppna ytor nattetid. Vatten finns som vanligt vid pumparna för vattning på gravar.

Uppehåll tillsvidare för bevattning på Kungsängens kyrkogård nattetid

Herre, vi kommer till dig med vår ängslan och vår rädsla för det virus som nu drabbar hela världen. Möt oss i ovissheten, i oron för de mest utsatta, för anhöriga och vänner. Vi ber om kraft och uthållighet. Hjälp oss att mitt i allt inte tappa blicken och omsorgen om varandra. Amen