Livets högtider

Dop, konfirmation, bröllop, välsignelse och begravning. Livets milstolpar kan manifesteras i kyrkan. När vi välkomnar ett nytt barn. När vi ledsagar en ung människa in i vuxenlivet. När vi firar kärleken mellan två människor. Eller tar farväl av dem som stått oss nära i livet och överlämnar dem i Guds hand.

Kontakt & Bokning

Vi finns här för dig! Du når oss via telefon 08-581 614 60, epost eller besök. Ringer du växelnumret så lämna ett meddelande så ringer vi upp så snart vi kan. Nedan finns all personal med kontaktuppgifter. Listan är yrkesvis.

Nydöpt

Dopet

Dopet är en högtid som är förknippad med glädje. Det är en fest då vi firar och gläds över att en människa blir del av ett sammanhang. Dopet är en högtid när vi får säga välkommen - välkommen till jorden, välkommen in i familjen och släkten, välkommen in i gudsgemenskapen och den världsvida kyrkan.

Konfirmation 2021-2022

Om du vill träffa nya vänner och besöka spännande platser, om du tillsammans med andra vill fundera på vad som är viktigt i livet, vad som hjälper Dig att fullt ut vara Dig själv och fundera kring Gud, då är det här något för dig!

Under vigseln säger ni ja till varandra inför släkt, vänner och Gud.

Bröllop/Vigsel/Välsignelse

När man funnit sin livskamrat och vill leva tillsammans kommer också viljan att bekräfta det. Det är något alldeles speciellt att lova varandra att hålla ihop alla dagar, inför Gud, släkt och vänner.

Händer på kistlock

Begravning

När en människa dör måste man begravas. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst. Det kan också ske i annan ordning eller som en borgerlig ceremoni. Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?