Konfirmation 2022-2023 -för dig född 2008

I höst kommer tiotusentals fjortonåringar att vara med i konfirmandgrupper i Svenska kyrkans olika församlingar. Du har redan nu möjlighet att välja mellan 3 olika inriktningar beroende på dina intressen. Tänk dig konfirmandåret som en inre upptäcktsresa. Ett år då du tillsammans med nya och gamla vänner på ett lekfullt sätt får upptäcka nya sidor av dig själv, fundera på om Gud finns, religionens betydelse för människor samt ditt och alla andra människors oändliga värde och mycket mer..... Här hittar du mer information och anmälan till konfirmation. Välkommen!

OBS! Sidan är under uppbyggnad. Beräknas vara klar 21 maj 2022.

....En av våra mötesplatser under året är Kungsängens kyrka, som är från 1200-talet. Dina ledare är duktiga musiker, präster, diakoner, pedagoger och konfirmandungdomsledare. Vi satsar stort på konfirmandarbetet! Välkommen!

Titta gärna på filmerna längst ner på sidan!

"Sommar" gruppen

För dig som gärna vill stanna på hemmaplan utan läger. Vi ses två veckor på sommarlovet 2023, och åker på två utflykter, till Sala Silvergruva och Gröna lund samtidigt som vi lär oss mer om livet och Gud.

"Assisi" gruppen

Assisi är en medeltida stad i Italien som ligger på ett berg med fantastisk utsikt. Vi bor i kloster, och vi tar oss tillbaka till medeltiden, där vi får möta Franciskus och Clara. Lektionerna är upplevelsebaserade. Staden och omgivningarna på berget är våra upptäcktsplatser...

"Roadshow" gruppen

För dig som vill vara med i ett musikalprojekt. Gillar du att sjunga och dansa framför människor eller vill du jobba bakom kulissen. Välj 1 av 4 olika spår. Lägret är en bussresa till Norrland, där vi framför musikalen i kyrkor i olika städer.

Anmälan till Konfirmation 2022-2023

Fyll i anmälningsformuläret och klicka på skicka. Du får en bekräftelse i eposten.

Öppet-hus-kväll! Torsdag 25 augusti 2022 kl 19-21.
Plats Klockargården, Kyrkvägen 35, Kungsängen.

Du är välkommen till konfirmation oavsett om du är döpt eller inte.
Du är välkommen till konfirmation oavsett om du tror på Gud eller inte.

Om du behöver särskilt stöd
Konfirmationen i Svenska kyrkan vänder sig till alla tonåringar i Sverige. Om du behöver särskilt stöd vill vi som arbetar med konfirmation försöka ordna så att du kan vara med på ett sätt som passar dig. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig.

Nya kompisar och mer kunskap
Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått fundera på frågor som du tycker är viktiga tillsammans med andra, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen.

Nyfiken och vill veta mer?
Kanske blev du mer nyfiken på kyrkan och kristen tro, och vill fortsätta i en ungdomsgrupp eller som ung konfirmandledare. Eller så var inte kristen tro något för dig, men nu vet du vad det handlar om.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Louise Berglund, kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.