Björkkvistar mot en sjö i bakgrunden.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Välkommen till Färila-Kårböle församling, Järvsö församling, Ljusdal-Ramsjö församling och Los-Hamra församling i Ljusnans pastorat!

Pingsten är den heliga Andens högtid

Publicerad:

Pingst är en högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt bland oss och inom oss. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro.

Två lediga tjänster i Järvsö

Publicerad:

Nu söker Ljusnans pastorat en ungdomsledare med inriktning konfirmation och en församlingsvärd.

Vill du köpa en självvattnande planteringslåda till en grav du sköter om?

Publicerad:

Ljusnans pastorat säljer svensktillverkade planteringslådor i tålig plast med 15 års garanti. Lådan finns i fem olika storlekar och du köper den på vaktmästeriexpeditionen på Västernäsvägen 2 i Ljusdal. Personal finns på plats vardagar kl. 07-16. Ring på dörren.

Körverksamhet

I Ljusnans pastorat har vi en blomstrande körverksamhet. Här kan läsa om körerna och hur du gör om du vill vara med och sjunga.

Läs mer om kyrkans solidariska arbete

Välkommen att höra av dig till oss.

Swish

För dig som önskar ge digital kollekt

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.