Barn & ungdom

Läs om alla våra grupper!

Färila-Kårböle församling

Öppet hus

Varmt välkommen till Klockaregården i Färila på övre våningen. Hiss för barnvagn finns, ramp finns utomhus. Öppet hus är för dig som är hemma med barn 0-6 år.

Vi träffas tisdagar och torsdagar kl. 10.00-12.30 för att leka och umgås, sjunga och fika tillsammans. Tillgång till skötbord och mikro finns. Kom och träffa andra barn och vuxna. Var med en stund eller stanna hela tiden. Ingen anmälan!

Vill du veta mer når du oss på telefon: 072-705 75 91 eller 072-705 75 92. Välkomna! EllaMaria Berglund-Jonsson & Helena Ennerstam

Pysselgrupper

Vi träffas på Klockaregården varje torsdag. För dig som är 6 år och uppåt. Grupp 1 träffas kl. 14-15.45 och grupp 2 träffas kl. 16-17.30.
Vi pysslar i många olika material, spelar spel, myser och leker tillsammans. Vi har också andakt varje gång vi ses.

Anmälan till EllaMaria: 072-705 75 91

Järvsö församling

Kyrkis

Måndagar kl. 13-16 har vi Kyrkis på S:t Persgården för barn i alla åldrar med vuxen. Vi pysslar, leker, umgås, fikar och sjunger tillsammans. Vi fikar ungefär kl. 14.30.

Minikyrkis

Tisdagar kl. 9-12 har vi Minikyrkis på S:t Persgården för barn 0-3 år med vuxen.
Vi leker, myser, fikar och umgås tillsammans, lite lugnare än på Kyrkis. Vi fikar ungefär kl. 10.30.

Ljusdal-Ramsjö församling

Pyssel & Lek

En grupp som är för barn från förskoleklass – åk 3.
Vi börjar med att fylla på energin med lite mellis efter skolan. Vi tycker om att pyssla, leka lekar, spela spel och umgås. Vi firar andakt tillsammans, äter frukt och kan få varva ner och hinna ta in dagen, avslutar med att be för det som finns inom oss. Det är bra att ha kläder och skor för att kunna vara ute, då vi gillar att göra mindre utflykter. Vi har även en familjegudstjänst per termin.

Tisdagar kl. 14:00-16:30 (Ljusdals församlingsgård)

Club 11

En grupp för dom som går åk 4-5.
Vi börjar med att äta mellis, sen erbjuder vi att spela spel, umgås och pyssla. Vi firar andakt tillsammans, läser från olika böcker och kan sen samtala om det och deras tankar, avslutar med en bön för det som barnen vill be om. Vi har 1 läger hösten eller våren och 1 familjegudstjänst per termin.

Onsdagar kl. 14:00-16:30 (Ljusdals församlingsgård)

Ungdomsgruppen UNG

En grupp som riktar sig till dom som går åk 6-7.
Där det finns möjligheter att hänga med sina kompisar, spela spel, leka lekar, ibland finns det pyssel framdukat. Vi har en andakt där man kan samtala och ställa sina frågor och funderingar om livet. Vi har ett läger under hösten eller våren. En resa på våren. Vi har en familjegudstjänst per termin.

Torsdagar kl. 14:00-17:00  (Ljusdals församlingsgård)

Häng med...

För alla ungdomar, från årskurs 8 och uppåt.
Högt i tak och utrymme för det mesta. Kom hit och umgås, spela spel, häng. Vad vill ni göra? Låt oss veta, det går säkert att genomföra.

Torsdagar kl. 18:00-21:00  (Ljusdals församlingsgård)

TacoLov

En kväll för hela familjen med olika teman varje gång vi träffas. Tillsammans skapar vi pyssel som vi sedan använder i andakten som är på slutet. Vi äter tacos tillsammans i gemenskap, pratar och umgås. Vi träffas ett par gånger per termin, håll utkik i kalendern på startsidan för du behöver föranmäla dig till denna aktivitet.

Los-Hamra församling

Kyrkis

Vi inbjuder till KYRKIS för barn från 4 år och uppåt indelade i två grupper. Vi håller till i Los församlingsgård; den gamla charmiga prästgården.
Vi pysslar i många olika material, spelar spel, leker, bakar, myser m.m. Vid varje samling har vi en andakt med någon berättelse och bön. Ett par gånger per termin deltar vi i församlingens spagettigudstjänster. Årets höjdpunkt brukar vara då vi övernattar med barnen på församlingsgården.

Vi har våra samlingar på måndagar:
kl. 15.30- 17.00 för barn 4år–åk. 2
kl. 17.15– 19.00 för barn i åk. 3 och uppåt