En bokmärkesängel hänger som prydnad i julgranen.
Foto: Haq /Mostphotos/Ikon

Sandvikens pastorat

Sandviken och Årsunda-Österfärnebo församlingar. I hjärtat av Gästrikland med fem kyrkor. Pastoratet sträcker sig från Österfärnebo kyrka vid Norrlands sydligaste udde och naturreservatet i Gysinge via Årsunda kyrka från 1600-talet vid Gästriklands riviera, Storsjön, vidare upp till Björksätra kyrka med den klosterlika andaktsträdgården, Sandvikens unika stora kyrka mitt i Sandvikens city upp till den lilla vita träkyrkan i Högbo.

Vaccinationsbevis i kyrkan

• Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om uppvisande av vaccinationsbevis för öppen verksamhet där fler än 100 personer deltar. Gäller från 1 december 2021.
  • Gudstjänster omfattas inte av dessa restriktioner. Men om vi kan förväntas oss fler än 100 personer i kyrkan vid en gudstjänst gäller att besökarna sitter i sällskap om max åtta (8) personer med ett avstånd på minst en (1) meter till alla andra sällskap. Är man fler än åtta (8) personer i ett sällskap måste man tyvärr dela på sig.
  • Grupper där vi tar emot anmälan och sätter ett ”tak” på 100 personer omfattas inte av dessa restriktioner.
  • Vid helt öppna samlingar som t.ex. konserter etc skall vaccinationsintyg uppvisas, om det ej finns någon angiven maxantalgräns på 100 personer.
  • Slutna grupper omfattas inte av dessa restriktioner.
    Med reservation för ändringar.