Foto: Madelene Perpåls

Sandvikens pastorat

Sandviken och Årsunda-Österfärnebo församlingar. I hjärtat av Gästrikland med fem kyrkor. Österfärnebo kyrka vid Norrlands sydligaste udde, Årsunda kyrka från 1600-talet vid Gästriklands riviera, Storsjön. Björksätra kyrka med den klosterlika andaktsträdgården, Sandvikens unika stora kyrka mitt i Sandviken och den lilla vita populära vigselkyrkan i Högbo.

Kyrkorna under vintern

Mellan vecka 48-52 kommer kyrkorna i Sandvikens pastorat ha ändrade bokningstider för förrättningar. Gudstjänsterna i Årsunda och Österfärnebo flyttar till Sockenstugorna.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

För dig som har kyrkogårdsärenden

När du har frågor som rör pastoratets kyrkogårdar och gravar, till exempel gravskötsel eller gravrättsinnehavare. Här kan du också läsa om miljöarbetet på kyrkogården och få tips till din egen trädgård. Nu är bevattningen till södra kyrkogården lagad. Vi som arbetar på Södra kyrkogården vill tacka alla besökare för erat tålamod och trevligt bemötande. Vi önskar er en trevlig sommar.

Österfärnebo kyrka i kvällsljus på sommaren.

Upptäck höstkyrkorna 2022

Upplev levande musik, gå på konsert, ät en god sopplunch, delta i en läsecirkel eller gå på retreat... Du är varmt välkommen!

För dig som har barn eller är ungdom

Här på sidan kan du se vilka barn och ungdomsaktiviteter som erbjuds. Baby- och barncaféer startar vecka 35. Anmälan till övriga barngrupper tas emot från och med 25 augusti. Du hittar mer information nedan.

Det är aldrig försent för dop.

Dop i Sandvikens pastorat

Välkomna ditt barn till livet! Du är sedd, du är älskad - finns det något vackrare att säga?

Konfirmander i kåpor vid konfirmationsgudstjänst.

För dig som vill veta mer om konfirmation

Nu finns det ny chans att anmäla sig till konfirmation och du, det är aldrig försent att konfirmeras.

Flera olika tårtdekorationer till bröllop står på ett bord.

Vigsel i Sandvikens pastorat

I kärleken till varandra anar vi också Guds kärlek. Här kan du boka vigsel i kyrkan, ute i naturen, hemma...

Begravning och kyrkogårdar

Det kan kännas bra att veta i förväg vad som händer i en begravningsgudstjänst och vad man ska tänka på som begravningsgäst. Och hur beställer man gravplats?

Vise män visar upp sina gåvor som de ska Jesusbarnet.

Mycket har hänt i Sandvikens pastorat

Verksamhetsberättelse i bild och text för 2021.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

För dig som undrar om kyrkan är en plats att vara stolt över. Tveklöst ja. Bli medlem.

Varje dag gör du en insats som betyder något för någon. Både för ung som gammal. Du som medlem gör allt möjligt! Vill du att ditt barn blir medlem, kontakta pastorsexpeditionen 026-25 30 53

Lummig grönska på Naturkyrkogården i Sandvikens pastorat.

Så här jobbar vi miljömedvetet på kyrkogårdarna...

med tips som kanske ger inspiration för en mer biologisk mångfaldig trädgård hemma hos dig?

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.

Sinnesrogudstjänster

Bön, Delande och Gemenskap utmärker den enkelhet som sinnesromässan vill ge utrymme för "Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra..." Datum för sinnesrogudstjänster våren/sommaren 2022

Svenska kyrkan och GDPR

Kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt och respektfullt sett i flera hundra år och anpassningen visa vår ambition att fortsätta göra det även i framtiden.