Genom ett fönster med frostrosor lyser en adventsljusstake.
Foto: NKPhotos /Mostphotos

Svenska kyrkan Bollnäs pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan Bollnäs pastorat, som består av fyra församlingar i Bollnäs kommun samt gemensamt kansli och kyrkogårdsförvaltning.

Var med och tyck till om lokalförsörjningen i Bollnäs pastorat!

Välkommen till samtalskvällar kring fastigheter 16, 17 och 19 januari.

Cirklar och kulturarr i samarbete med Sensus

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Någon spelar piano.

Våra konserter och musikarrangemang

Svenska kyrkan är en av landets största konsertarrangörer. Runt om i Bollnäs pastorats församlingar erbjuder vi regelbundet konserter och andra musikarrangemang, nästan alltid kostnadsfritt. Välkommen att besöka oss!

Konfirmation 2023

Nu drar snart konfirmandåret 2022/2023 igång! Du som börjar årskurs 8 eller är född 2008 har chansen att vara med - och du som är född 2007 och missade chansen förra året får nu en ny möjlighet att konfirmera dig.

Det här är Bollnäs pastorat - läs vår interaktiva broschyr

I vår interaktiva broschyr finns det mesta du behöver veta om oss i snygg och smidig sammanfattning. Varsågod och läs!

Musik i Bollnäs pastorat

Svenska kyrkan är en av Sveriges största konsertarrangörer. I våra kyrkor och kapell hålls konserter med så väl pastoratets egna organister och musiker som utomstående musiker och artister. I församlingarna finns även ett flertal körer. Du är varmt välkommen att ta del av vårt breda musikutbud.

Välkommen till sinnesrogudstjänst

Sinnesrogudstjänsten är ett möte mellan kyrkan och tolvstegsandligheten. Det här är en gudstjänst mitt i livet.

Diakoni - samtal och stöd

Kyrkans sociala arbete kallas för diakoni. Inom ramen för församlingens diakonala uppdrag erbjuds olika slags hjälpinsatser.

Barn och ungdom

I alla våra fyra församlingar erbjuder vi en bred verksamhet för barn och ungdomar. Från nyfödda med föräldrar till ungdomar i övre tonåren - vi har grupper och arrangemang för alla.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Corona: Vi öppnar upp - men visar fortfarande hänsyn

De alla flesta restriktioner gällande coronaviruset och covid-19 är nu borttagna. Våra verksamheter öppnar fullt ut. Nu när vi kan ses igen, är vi fortfarande noga med att visa hänsyn och omtanke gentemot varandra för att hålla smittspridningen nere.

Församlingen – kyrkan nära dig

Vill du dela gemenskapen i en församling? Kanske sjunga i en kör, fira gudstjänst eller låta barnen delta i en verksamhet? Då hoppas din församling på dig!

Gudstjänst

I alla våra församlingar firas gudstjänst, mässa eller högmässa på söndagar. I flera av våra kyrkor firas gudstjänster även på vardagar.

Bollnäs församlingshem

Bollnäs församlingshem är öppet året runt för konferenser och beställningar av olika slag. Lokaler i skilda storlekar, servering av kaffe och/eller mat.

Välkommen till Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen Bollnäs pastorat ansvarar för begravningsverksamheten inom Bollnäs kommun.

Bollnäs pastorat – för dig genom livet

Pastoratets vision, antagen av kyrkorådet 2019.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Foto på röstkortskuvert. I bakgrunden ser man personer som köar.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Svenska kyrkan gick till kyrkoval den 19 september 2021. Valdeltagandet blev 18,4%. Nästa kyrkoval äger rum den 21 september 2025. Informationen på den här webben rör kyrkovalet 2021.