Dop i Bollnäs och Rengsjö församlingar

Bokning av dop gör du via församlingsexpeditionen på telefon 0278-279 00.
Prästen som ska döpa kommer sedan att ta kontakt med er för ett möte där ni samtalar om såväl praktiska frågor som dopgudstjänstens utformning och innebörd.

Dopen i Bollnäs och Rengsjö församlingar sker  vid speciella dopgudstjänster, lördagar kl 11.00, 13.00 eller 15.00. Eller i såväl som efter söndagens gudstjänst Men de kan även ske på annan tid och plats, kontakta församlingsexpedition.

Dopet är en av kyrkans handlingar – heliga handlingar som vi gör på Jesu uppdrag.
De flesta döps redan under sitt första levnadsår, men man kan döpas vid vilken ålder som helst. I Svenska kyrkan kan man bara döpas en gång. Konfirmationen blir sedan en bekräftelse av dopet.

Dop i påskdagsgudstjänsten 2012, i Rengsjö kyrka. Lille Albin döps av Åsa Tollén Sandström. Stolta föräldrar är Sandra och Johan.

Läs mer om dop på Svenska kyrkans webbsida