Foto: Magnus Aronson, Ikon

Konfirmation 2023

Nu drar snart konfirmandåret 2022/2023 igång! Du som börjar årskurs 8 eller är född 2008 har chansen att vara med - och du som är född 2007 och missade chansen förra året får nu en ny möjlighet att konfirmera dig.

Anmälan till konfirmation 2023

Konfirmandåret ger dig en meningsfull tid med utrymme för reflektion genom samtal och diskussioner men också genom sång, lek och upplevelser. Anmälan senast 12 september 2022. OBS! FÖRLÄNGD ANMÄLNINGSTID till måndag 19 september!

Vad är konfirmation?

Livet kan vara fullt av val, krav, tjat...och alla möjliga känslor. Jag är ung men också på väg att bli vuxen. Jag har livet framför mig, men alltså...vilket liv vill jag leva? Vart är jag på väg? Vem vill jag vara?

Vi kan gå runt med massor av frågor utan att veta när, hur och vart de får ställas. Varför finns jag? Finns det någon mening med nånting egentligen? Finns Gud? Finns det olika sätt att tro?

Konfirmationstiden är en värdefull tid av livet. Det är en chans att fundera över alla de där frågorna som kan ha funnits ett tag.

Konfirmationstiden är en värdefull tid av livet. Det är en chans att fundera över alla de där frågorna som kan ha funnits ett tag. Jag får möjligheten att växa som person och upptäcka vad jag faktiskt tycker, tänker och känner kring det som händer runt omkring mig tillsammans med andra.

Det kan vara skönt att veta att Svenska kyrkan tycker att varje människa är viktig. Jag är sedd och älskad oavsett vem jag är.

Livet och döden, kärlek och vänskap, frihet och orättvisor, och allt annat som kan röra sig i huvudet. Vad är du nyfiken på att utforska? Vi kan göra det genom musik, drama, värderingsövningar, lek...allt utifrån dig och gruppen.

Under konfirmationsåret åker vi på läger, firar gudstjänst och andakt, samtalar, möter olika människor med spännande livsberättelser och mycket mer!

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.