Barn och ungdom i Hanebo-Segersta församling

Se varandra - det är viktigt att hjälpas åt.

Se mellanbarnet, grannen, invandraren, läraren, mamman, pappan, syskonen, kompisarna, den som alltid står lite vid sidan om, eller den som verkar vara så arg.
Var nyfiken och intresserad av vad andra har att säga, hur de mår och upplever saker. Ös komplimanger och beröm över dem du möter. Vad får du för reaktion?

Hjälp varandra!

Tanten med den tunga matkassen, kompisen som har tappat bort sin mössa. Det finns massor av tillfällen då du kan göra något för dina medmänniskor, stort som smått. Missa inte den chansen!

Barnen kommer att få små uppdrag där syftet är att se och uppskatta människor de möter. Vi kommer att träna acceptans och försöka stärka empati och samarbetet mellan barnen med hjälp av dramalek och övningar.

Varje vecka tar vi upp en dilemmafråga som vi diskuterar med barnen. Finns det olika sätt att se på saker?

Vi ses!

Hilma Bolkéus

Församlingassistent

Direkt: 0278-279 38

Mer om Hilma Bolkéus

Hilma arbetar som församlingsassistent i Hanebo-Segersta församling.

Helena Rosvold

Församlingassistent

Direkt: 0278-279 13

Mer om Helena Rosvold

Helena arbetar i Hanebo-Segersta församling.

Linda Johansson

Assistent

Mer om Linda Johansson

Linda arbetar som vaktmästare och assistent i Hanebo-Segerstas församling