Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Bollnäs pastorat Besöksadress: Norra kyrkvägen 8, 82130 BOLLNÄS Postadress: Box 236, 82123 BOLLNÄS Telefon:+46(278)27900 E-post till Svenska kyrkan Bollnäs pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kontraktsprostens visitation gav pastoratet gott betyg

Under tre dagar har Bollnäs pastorat visiterats av kontraktsprost Lars Nilsson.

Visitationen, som utfördes på uppdrag av Uppsala stifts biskop Ragnar Persenius, avslutades med en mässa i Hanebo kyrka söndag 19 mars.

Under veckan har kontraktsprosten mött medarbetare och förtroendevalda i pastoratet. Han har tittat på ekonomi och byggnader och skaffat sig en bild av hela verksamheten.

Lars Nilsson, kontraktsprost
Lars Nilsson, kontraktsprost. Bild: Kristian Westin

I sitt visitationstal framhöll Lars Nilsson att han har stort förtroende för pastoratets nya ledning, med kyrkoherde Ingrid Natander och församlingsherdarna Evelyn Billborn, Daniel Andrén och Lars Sahlin.

Lars Nilsson lovordade också det goda skicket som pastoratets kyrkor och byggnader befinner sig i, samtidigt som han bad pastoratet att se över flera av de små kapellen där verksamheten är liten och underhållskostnaderna höga.

Det här var första gången som Bollnäs pastorat visiterades som enhet. Nästa gång, om fyra år, kommer pastoratet att visiteras av biskopen.

Läs Lars Nilssons visitationstal från Hanebo kyrka här.