Välkommen till sinnesrogudstjänst

Sinnesrogudstjänsten är ett möte mellan kyrkan och tolvstegsandligheten. Det här är en gudstjänst mitt i livet.

Om du är trött och sliten, känner dig maktlös och vilse, har eller har haft missbruks- eller relationsproblem eller kanske söker en annan typ av gudstjänst än den traditionella så kan det här vara gudstjänsten för dig. Alla är välkomna och vi brukar poängtera att det som sägs och görs i gudstjänsten stannar där så att vi kan vara trygga att öppna upp.

Sinnesrogudstjänsten är en ”friare” form av gudstjänst där du på ett kravlöst sätt ges möjlighet till en annan form av delaktighet än i en traditionell gudstjänst. I gudstjänsten kan du gå till olika platser i kyrkan. Vid en plats kan du tända ljus för dig själv eller för något du tänker på, vid en annan plats finns möjlighet att skriva en bön och lägga i en bönekorg som vi bär fram. Du kan också ta en sten, en skärva, en glaspärla, ett trassel, som får vara en symbol för hur du upplever ditt liv just nu, och sedan lägga det på altaret. Det går också bra att bara sitta kvar i bänken, eller samtala lågmält med någon.

I gudstjänsten deltar alltid präst, musiker och vaktmästare från kyrkan men också någon som delar med sig av sitt liv och ofta någon mer som sjunger. Psalmerna väljer vi tillsammans så kom gärna med önskemål.

Sinnesrobönen finns alltid med i gudstjänsten. Inledningsvis sjunger vi den och vi avslutar med att ställa oss i ring i kyrkan och be den tillsammans.

Du är varmt välkommen oavsett om du vill dela med dig av något i gudstjänsten eller om du vill sitta ner och bara vara. Här finns inga krav, inga förväntningar och ingen stress. Bara sinnesro, lugn och trygghet, som vi vill dela med oss av.

Sagt om Sinnesrogudstjänsten:

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,  mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden. Amen.

”Musik och sång som bröt ned den mörka muren som skymde ljuset.”

”Så skönt att det inte är högtradigt utan lugnt och mänskligt. Jag älskar dessa kvällar”

”Kravlös miljö med äkthet och värme.”

”Ett otroligt lugn infinner sig i min själ.”

”Det känns att Gud älskar mig men också att Gud är viktig i mitt liv.”

”Så skönt att få lägga mitt trassliga liv på altaret.”

Vi firar Sinnesrogudstjänst i Bollnäs kyrka utvalda torsdagskvällar under höst, vinter och vår. Se vår kalenderfunktion för datum och tider. Varmt välkommen!

Om det är något du undrar över eller om du kanske vill delta i gudstjänsten med sång eller delande, så kontakta gärna vår präst Eva-Lotta.

Eva-Lotta Berg, präst
073-0689269
eva-lotta.berg@svenskakyrkan.se