Balingsta pastorat

Balingsta pastorat är beläget på landet ca en mil utanför Uppsala och består av sex församlingar: Balingsta, Ramsta, Hagby, Uppsala-Näs, Västeråker och Dalby.

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Sopplunch i Ramsta bygdegård

Sopplunch i Ramsta bygdegård kl. 13-15

BIBELFRUKOST

Under hösten inbjuds det till bibelfrukost en lördag i månaden, där vi får möjlighet att fördjupa oss i Gamla Testamentet. Kom och lär dig mer, samtala om och upptäck nya saker både om det judiska folkets historia, Jesus relation till sin egen historia och grunden för den kristna historien.

Gudstjänster

I pastoratet firas varje söndag och helgdag högmässa kl. 11 och i regel också Gudstjänst kl. 18. Veckomässa och andra gudstjänster firas i veckorna. Våra gudstjänstordningar finner du också här.

Välkommen att boka tid för dop!

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan och en del av den världsvida kristna gemenskapen. Här hittar du information om hur det går till och hur du arrangerar ett dop.

Lyssna, lär och upptäck

Under mer än tusen år har vi samlat på spännande berättelser och historier om och kring våra kyrkor. Upptäck några av dem via appen Storyspot.

Nyfiken på kristen tro? Grundkurs i kristen tro.

"LXX - 70 dagar i ditt liv” är Balingsta pastorats grundkurs i kristen tro som vänder sig till vuxna. Våren 2024 startar nästa kurs!

stilla mässa vid Maria-altaret

i Uppsala-Näs kyrka varje onsdag kl 19

Reflexer

Nu finns pastoratstidning ute! Klicka på det nummer av tidningen som du vill hämta.

Engagagera dig

Församlingen är vi. Du och jag. Gud har gett oss gåvor och förmågor att dela med oss av. I Guds församling har alla något att bidra med och alla behövs.

Kör och musikverksamhet

I Balingsta pastorat.

Dop och vigsel

Planerar du bröllop eller dop? Vi hjälper dig.

Gravskötsel

Visst vill man vårda minnet av sina anhöriga. Om man inte hinner, kan eller orkar ta hand om graven själv – låt oss hjälpa till.

Begravning

I begravningsgudstjänsten tar församlingen och de sörjande avsked och överlämnar den som har dött åt Guds barmhärtighet.

Butik

Böcker, konsttryck och vykort från våra församlingar