Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Uppsala stifts miljöpris

Uppsala stift delar varje år ut ett miljöpris till en person, grupp, förening eller församling som arbetar för hållbar utveckling.

Uppsala stifts miljöpris 2017 tilldelades Kalahari ekonomisk förening i Harmånger. Kalahari har en bred verksamhet med och för utsatta människor. De bedriver en miljömässig och social verksamhet med mångkulturella inslag. Föreningen är en avknoppning av den diakonala verksamheten i pastoratet och erbjuder människor som hamnat utanför den ordinarie arbetsmarknaden arbetsuppgifter och meningsfull tillvaro. Varor och tjänster som erbjuds kännetecknas av hållbart företagande både ekonomiskt som socialt och miljömässigt.

Hedersomnämnande tilldelades föreningen Världsbutiken Globalen, som verkar för rättvis handel. Föreningen gör det genom försäljning av Fairtrade-produkter, utbildning och opinionsbildning. Genom butikens försäljning kan odlare och producenter i Afrika, Asien och Latinamerika få bättre betalt, förbättra
sina arbetsförhållanden och investera i lokalsamhällets framtid. Fairtrade
innebär i många fall även att produktionens miljöbelastning minskar. ”Trade, not aid” för hållbar utveckling — ekologiskt, socialt och ekonomiskt.