Vänstift i Wales

Uppsala stift ingick under våren 2006 ett vänstiftsavtal med Llandaffs stift i Church in Wales. Avtalet förnyades i mars 2014.

Det femåriga avtalet förnyades i Llandaff katedral, Cardiff,Wales. Avtalet innebär att vi dels har kontakter på stiftsnivå och dels på vänförsamlingsnivå. Vi ber för varandra och har en del utbyten med varandra, bland annat vad gäller konfirmandfrågor och dopsatsning.

Vänförsamlingar

Inom ramen för vänstiftsavtalet finns fem par vänförsamlingar i Uppsala stift och Llandaff.

Abercynon - Harmånger-Jättendal, Gnarp
St Bridges major - Ovansjö