Foto: Josefine Lind

Vaksala församling

Här finner du 700-årig historia och samtida sinnesro.

Kyrkor i Vaksala församling

Vaksala kyrka och kyrkcentrum

En nutida träffpunkt på historisk mark.

Årstakyrkan

En plats för alla åldrar.

Salabackekyrkan

Småkyrka där berättelsen lever.

Aktuellt i Vaksala församling

En kväll om gatubarnen i Manilla

Erik Bohm, som tillbringade tre månader i Filippinerna berättar om situationen för gatubarnen i Manilla. 29 februari kl.19.00 i Årstakyrkan.

Skaparverkstad: Pappersverkstad

I Årstakyrkan blommar det när vi leker med papper. Kom och experimentera med olika papperssorter. Torsdag 7 mars kl. 19.00.

Intresserad av släktforskning? Få hjälp med att komma ingång

Har du tänkt eller kanske börjat släktforska? Under fyra tisdagskvällar får du hjälp med hur du kommer igång och hur du hittar information.

Följ med till Taizé i sommar

På franska landsbygden, strax norr om Lyon, ligger klostret Taizé. Där samlas några tusen ungdomar från hela världen varje vecka, samtalar om fred och försoning och har en massa kul tillsammans. 6–15 juli har du som fyller 16 år 2024 eller är upp till 30 år möjligheten att följa med till Taizé. Läs vad du behöver veta inför resan.

Informationskväll om Taizé och pastoratsresan sommaren 2024

Är du intresserad av att veta mer om kommuniteten Taizé i Frankrike och om sommarens pastoratsresa för ungdomar. Välkommen till Eriksbergskyrkan tisdag 23 januari klockan 18.

Himla-kul på sportlovet

Vaksala församling bjuder in dig som är mellan 6-13 år till härliga sportlovsdagar på Himla-kul, 19-22 februari i Salabackekyrkan. Nu är anmälan stängd för i år.

Vardagskraft i Årstakyrkan

Ett tillfälle att mötas, samtala, skapa eller dela en upplevelse tillsammans på torsdagskvällar i vår.

Årsta 46

Årsta 4-6 är Vaksala församlings fritidsverksamhet i Årstakyrkan tre eftermiddagar i veckan för dig som går på mellanstadiet i Årsta- eller Ångelstaskolan.

Grupper för barn 6 - 9 år och hela familjen i Vaksala församling

Här kan du anmäla ditt barn till Mixmax, barnkörerna Tonträffarna, Tonarten och din familj till familjeonsdag.

Agape i Årstakyrkan

Går du i sexan eller sjuan och vill hänga, snacka om livet och fika efter skolan? Då är Agape-gruppen för dig. Första tillfälle 23 januari.

Vaksala församling

Vaksala kyrkcentrum
Vaksala kyrkväg 2
754 45 Uppsala
Telefon 018-430 35 00 (växel)
vaksala.forsamling@svenskakyrkan.se

Personal i Vaksala församling

Vaksala kyrka och kyrkcentrum, Salabackekyrkan och Årstakyrkan.

Bokning och medlemsservice

Dop, vigsel, begravning, lokalbokning och medlemsärenden för Uppsala pastorat samt Danmark-Funbo församling.