Svenska kyrkan Jönköping

Vi finns här för dig. Genom gudstjänster, barngrupper, körer, samtal och mycket mer. Här kan du dela både glädje och sorg och få stöd i vardagen. Du som vill är välkommen att bidra på något sätt. Välkommen som du är.

Kampanjbild från filmer för lansering av Act Svenska kyrkan 2019

Hjälp oss att samla in 50 000 kr för Världens Barn

I och med den rådande pandemin är insamlingen Världens Barn viktigare än någonsin. När pandemins spridning påverkar de mest utsatta samhällena blir konsekvenserna stora för barn i utsatthet. Svenska kyrkan Jönköping är aktiv i insamlingsarbetet och i år satsar vi på en virtuell insamlingsbössa. Klicka här för att komma till bössan - du väljer själv vilket belopp du vill ge.

Svenska kyrkan Jönköping startar upp försiktigt med särskilda restriktioner. Här hittar du information om det som är på gång just nu.

Aktuellt just nu

Varje vecka firas gudstjänster i Jönköping kyrkor. Du är alltid välkommen så som du är. Oavsett tro eller tvivel. Kyrkorna är även öppna för enskild bön och ljuständning. Vill du ta emot enskild nattvard, ring församlingsexpeditionen 036-30 35 50.

Fira gudstjänst

Varje söndag klockan 11 publiceras en ny gudstjänst på vår YouTube-kanal. Där kan du också ta del av tidigare gudstjänster, betraktelser och böner. Klicka här för att komma direkt till vår kanal. Framtida gudstjänster hittar du i kalendern - gå via fliken till höger: Vad händer i kyrkan? Välkommen att fira gudstjänst på webben!

Digitala gudstjänster

Svenska kyrkan Jönköping tar coronavirus-pandemin på största allvar. Vi arbetar med förebyggande insatser och följer vad som händer i landet och världen. Här uppdaterar vi löpande om det ansvar församlingen tar för verksamhet och besökare genom riktlinjer och direkta åtgärder. Vi finns här för dig!

Vi är rädda om varandra - Svenska kyrkan Jönköping tar ansvar i coronakrisen

Drop-in vigsel i Sundbybergs kyrka.

Tillfälle för vigsel och dop via drop-in

Älskar ni varandra men inte stora folksamlingar? Har åren gått och dopet inte blivit av? Lördag 10 oktober finns möjlighet till drop-in vigsel och lördag 14 november för drop-in dop.

Församlingsinstruktionen är ett grundläggande måldokument som berättar vad Svenska kyrkan Jönköping är och vill vara. Den beskriver kyrkans grundläggande uppgift: att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Läs den här.

Församlingsinstruktionen undertecknad av biskopen