Svenska kyrkan Jönköping

Vi finns här för dig. Genom gudstjänster, barngrupper, körer, samtal och mycket mer. Här kan du dela både glädje och sorg och få stöd i vardagen. Du som vill är välkommen att bidra på något sätt. Välkommen som du är.

Till helgen kan du återigen fira gudstjänst i några av församlingens kyrkor. Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner om att samla max 50 personer.  Klicka här för att komma till kalendern med aktuella gudstjänsttider.

Vi firar offentliga gudstjänster igen

Till helgen kan du återigen fira gudstjänst i några av församlingens kyrkor. Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner om att samla max 50 personer. Klicka här för att komma till kalendern med aktuella gudstjänsttider.

Kyrkorna är öppna för enskild bön och ljuständning. Den som vill kan ta emot enskild nattvard, ring då församlingsexpeditionen 036-30 35 50 eller maila jonkopings.forsamling@svenskakyrkan.se

Kyrkorna är öppna

Varje söndag klockan 11 publiceras en ny gudstjänst på vår YouTube-kanal. Där kan du också ta del av tidigare gudstjänster, betraktelser och böner. Klicka här för att komma direkt till vår kanal. Framtida gudstjänster hittar du i kalendern - gå via fliken till höger: Vad händer i kyrkan? Välkommen att fira gudstjänst på webben!

Digitala gudstjänster

Svenska kyrkan Jönköping tar coronavirus-pandemin på största allvar. Vi arbetar med förebyggande insatser och följer vad som händer i landet och världen. Här uppdaterar vi löpande om det ansvar församlingen tar för verksamhet och besökare genom riktlinjer och direkta åtgärder. Vi finns här för dig!

Vi är rädda om varandra - Svenska kyrkan Jönköping tar ansvar i coronakrisen

Är du sjukskriven, arbetslös och känner att kraften tagit slut? Vill du finna balans i livet? Växthuset är ett friskvårdsprogram i Svenska kyrkan Jönköpings regi, i samverkan med vården och socialtjänsten, som riktar sig till personer med stressrelaterad ohälsa och utmattning.

Växthuset

Vad är meningen med livet och hur förhåller man sig till döden? Vad är gott och ont, rätt och fel? Konfirmationen är en upptäcktsresa där du som fyller 14 får lära dig mer om dig själv som människa. Nu är anmälan inför hösten öppen - klicka här för att läsa om och anmäla dig till de nya konfagrupperna i Svenska kyrkan Jönköping.

Konfirmation - en upptäcktsresa