Foto: Johannes Ekholtz

Svenska kyrkan Jönköping

Vi finns här för dig. Genom gudstjänster, barngrupper, körer, samtal och mycket mer. Här kan du dela både glädje och sorg och få stöd i vardagen. Du som vill är välkommen att bidra på något sätt. Välkommen som du är.

Man i bil har händerna knäppta i bön.

Böneveckan samlar kristna till bön

Den 18 januari inleds världens största ekumeniska manifestation som genomförs i mer än 120 länder. Syftet är att be tillsammans oavsett var man befinner sig.

Den 27 januari är det Förintelsens minnesdag och Svenska kyrkan Jönköping önskar högtidlighålla dagen. Kören Nova har tillsammans med musiker Edward Eklöf, Svenska kyrkan Jönköping och koreograf Sanna Holmgren Jonsson, kulturhuset Spira utformat en installation kring Förintelsen.

Manifestation för att högtidlighålla Förintelsens minnesdag

Kyrkorna är öppna för bön och ljuständning men vi bjuder inte in till gudstjänster, andakter eller annan verksamhet. Vi hänvisar istället till söndagens digitala gudstjänst och andra digitala mötesplatser. Vi erbjuder enskild nattvard för dig som önskar. Här uppdaterar vi löpande om det ansvar församlingen tar för verksamhet och besökare genom riktlinjer och direkta åtgärder. Vi finns här för dig!

Vi är rädda om varandra - vi tar ansvar i coronakrisen

Här hittar du information om det som sker i församlingen just nu. Ta del av digitala gudstjänster och konserter, bibelsamtal online eller gå en virtuell rundtur i en kyrka eller på en kyrkogård. För dig som vill göra ett verkligt besök är kyrkorna öppna för bön och ljuständning.

Aktuellt just nu

Varje söndag publiceras en ny gudstjänst på vår YouTube-kanal. Där kan du också ta del av tidigare gudstjänster, betraktelser och böner. Klicka här för att komma direkt till vår kanal. Framtida gudstjänster hittar du i kalendern. Välkommen att fira gudstjänst på webben!

Digitala gudstjänster

Här kan du ta del av olika gudstjänstalternativ, be en bön på bönewebben eller följa en enkel gudstjänstordning i hemmet.

Fira gudstjänst