Svenska kyrkan Jönköping

Vi finns här för dig. Genom gudstjänster, barngrupper, körer, samtal och mycket mer. Här kan du dela både glädje och sorg och få stöd i vardagen. Du som vill är välkommen att bidra på något sätt. Välkommen som du är.

Gudstjänst firas i några av församlingens kyrkor. Efter gudstjänst i  Kristine, Sofia och Råslätts kyrka finns möjlighet för den som vill att ta emot nattvard. Från och med torsdag 6 augusti firas återigen Sinnesrogudstjänst i Kristine kyrka. Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner om avstånd och att samla max 50 personer. Klicka här för att komma till kalendern med aktuella kyrkor och gudstjänsttider.

Här firar vi offentliga gudstjänster

Gudstjänst firas i några av församlingens kyrkor. Efter gudstjänst i Kristine, Sofia och Råslätts kyrka finns möjlighet för den som vill att ta emot nattvard. Från och med torsdag 6 augusti firas återigen Sinnesrogudstjänst i Kristine kyrka. Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner om avstånd och att samla max 50 personer. Klicka här för att komma till kalendern med aktuella kyrkor och gudstjänsttider.

Kyrkorna är öppna för enskild bön och ljuständning. Den som vill kan ta emot enskild nattvard, ring då församlingsexpeditionen 036-30 35 50 eller maila jonkopings.forsamling@svenskakyrkan.se

Kyrkorna är öppna

Varje år sedan lång tid tillbaka har Svenska kyrkan Jönköping arrangerat musikgudstjänster under namnet Musik i sommarkväll. I år har vi inte kunnat det på grund av pandemin – men vill ändå erbjuda musik i kyrkan.

Musikandakter i sommartid

Under natten till lördag 1 augusti brann det i Dalvikskyrkan. Branden startade i källaren men kunde släckas innan den spred sig till resten av kyrkan. Det har inte brunnit i kyrksalen eller församlingssalen. Stora delar av byggnaden är dock rökskadad. Brandorsaken tros vara ett tekniskt fel och det finns inga misstankar om brott.

Brand i Dalvikskyrkan

Varje söndag klockan 11 publiceras en ny gudstjänst på vår YouTube-kanal. Där kan du också ta del av tidigare gudstjänster, betraktelser och böner. Klicka här för att komma direkt till vår kanal. Framtida gudstjänster hittar du i kalendern - gå via fliken till höger: Vad händer i kyrkan? Välkommen att fira gudstjänst på webben!

Digitala gudstjänster

Svenska kyrkan Jönköping tar coronavirus-pandemin på största allvar. Vi arbetar med förebyggande insatser och följer vad som händer i landet och världen. Här uppdaterar vi löpande om det ansvar församlingen tar för verksamhet och besökare genom riktlinjer och direkta åtgärder. Vi finns här för dig!

Vi är rädda om varandra - Svenska kyrkan Jönköping tar ansvar i coronakrisen

Är du sjukskriven, arbetslös och känner att kraften tagit slut? Vill du finna balans i livet? Växthuset är ett friskvårdsprogram i Svenska kyrkan Jönköpings regi, i samverkan med vården och socialtjänsten, som riktar sig till personer med stressrelaterad ohälsa och utmattning. Anmälan till höstens grupp är senast 14 augusti 2020.

Växthuset

Vad är meningen med livet och hur förhåller man sig till döden? Vad är gott och ont, rätt och fel? Konfirmationen är en upptäcktsresa där du som fyller 14 får lära dig mer om dig själv som människa. Nu är anmälan inför hösten öppen - klicka här för att läsa om och anmäla dig till de nya konfagrupperna i Svenska kyrkan Jönköping.

Konfirmation - en upptäcktsresa