Foto: Johannes Ekholtz

Svenska kyrkan Jönköping

Vi finns här för dig. Genom gudstjänster, barngrupper, körer, samtal och mycket mer. Här kan du dela både glädje och sorg och få stöd i vardagen. Du som vill är välkommen att bidra på något sätt. Välkommen som du är.

Aktuellt just nu

Här presenteras ett urval av det som sker i församlingens alla kyrkor och verksamheter. Alla evenemang finns i kalendariet.

Bild på ett tänt ljus i en ljusbärare, utformat som ett hjärta.

Tillsammans för Ukraina - var med i bön och praktisk hjälp

Välkommen till kyrkan. Tillsammans ber vi för folket i Ukraina och för vår värld. Här finns stöd för dig som behöver någon att prata med - och möjligheter för dig som vill hjälpa till.

Barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen att vara med!

Här finns mycket att välja på - från öppen förskola för de minsta till juniorer, olika körer, tonår och aktiviteter för vuxna. Här hittar du vårens alla grupper och aktiviteter.

Vill du prata med någon?

Här finns möjlighet till samtal, enskilt eller tillsammans med andra, i livets olika situationer. Läs om bland annat familjerådgivning, själavårdssamtal, sorgesamtal för dig som förlorat en anhörig, diakonimottagningen och stöd för dig som har drabbats av utmattning.

Dop

Vill du bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Det finns ingen övre eller nedre åldersgräns och det är aldrig för sent för att döpas.

Musik i sommarkväll 2022

I år hälsar vi publiken välkomna till ett fullspäckat program med konserter från maj till september!  En härlig och somrig upplevelse med lokala och nationellt kända musiker och sångare. Ingen avgift!

En bebis med keps i barnvagn är på promenad i skogen.

Kyrkans öppna förskola - sommar i Prästgårdsparken 2022

Välkommen till Prästgårdsparken, Kapellgatan 6, och kyrkans öppna förskola i sommar! Vi startar den 24/5.

Välkommen med på församlingsresa till Astrid Lindgrens Näs den 26 maj

Välkommen att följa med på en spännande resa i Småland.

Kyrkor och mötesplatser

Svenska kyrkan Jönköpings kyrkor och mötesplatser finns här för dig. De står öppna för dig - vem du än är. De ger dig utrymme att skratta, gråta, sörja, känna - eller bara finnas till. De är rum för stillhet, en kraftkälla i vardagen och en plats för firande av livets högtider.

En bild på en kvinna som med sina händer skapar ett hjärta.

Fira gudstjänst

Här kan du ta del av olika gudstjänstalternativ, be en bön på bönewebben eller följa en enkel gudstjänstordning hemma.

Dunkehalla kyrkogård

Jönköpings kyrkogårdsförvaltning

Kyrkogårdsförvaltningen sköter om församlingens kyrkogårdar genom drift och underhåll. Vi ansvarar också för begravningsverksamheten för alla som bor i Jönköping, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

Lediga tjänster

Att arbeta i Svenska kyrkan Jönköping innebär ofta arbete med människor på många olika sätt och att arbeta för något man tror på. Här kan du läsa mer och hitta lediga tjänster.

Kyrkofullmäktige i Svenska kyrkan Jönköping

Kyrkofullmäktige är församlingens högsta beslutande organ. Ledamöter väljs av medlemmarna vart fjärde år. Välkommen att delta på fullmäktige som åhörare.

En kvinna och hennes två döttrar sitter med en bärbar dator i knät vid ett uppdukat adventsfika.

Digitala sändningar

Ta del av digitala gudstjänster, betraktelser och böner så att du kan fira där du är. Vi publicerar gudstjänster på YouTube varje vecka. Du kan också fira gudstjänst via videokonferens. För information om kollekt och kollektändamål - klicka in på sidan och scrolla ner. Välkommen att fira digital gudstjänst!

Bild på Kajsa Tengblad, omslag, Amos nr 1 2022

Senaste numret av Amos magasin

Svenska kyrkan Jönköping ger ut fyra nummer av Amos per år. Tidningen delas ut som samhällsinformation till alla hushåll inom församlingen. Här kan du läsa en blandning av högt och lågt, humor och allvar i reportage, intervjuer och kommentarer. Du kan även lösa korsord och höra kändisen svara på frågor som andra tidningar inte ställer.

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Skänk en gåva!

Vill du skänka en gåva till diakonalt (socialt) arbete i Svenska kyrkan Jönköping? Insamlade medel går oavkortat till behövande i Jönköping. Vänligen märk inbetalningen med "Gåva". Du skickar din gåva till Swishnummer 123 540 09 32 eller bankgiro 545-6546. Tack för ditt stöd!