Foto: Johannes Ekholtz

Svenska kyrkan Jönköping

Vi finns här för dig. Genom gudstjänster, barngrupper, körer, samtal och mycket mer. Här kan du dela både glädje och sorg och få stöd i vardagen. Du som vill är välkommen att bidra på något sätt. Välkommen som du är.

Jönköpings kyrkor, kyrkogårdar och kapell är öppna under hela helgen - välkomna! Tänd ett ljus, lyssna på musik, ströva omkring eller sitt ner en stund. Kom ihåg att hålla avstånd och var rädd om dig själv och andra!

Allhelgonahelgen i Jönköping

Svenska kyrkan Jönköping startar upp försiktigt med särskilda restriktioner. Här hittar du information om det som är på gång just nu.

Aktuellt just nu

Varje vecka firas gudstjänster i Jönköping kyrkor. Du är alltid välkommen så som du är. Oavsett tro eller tvivel. Kyrkorna är även öppna för enskild bön och ljuständning. Vill du ta emot enskild nattvard, ring församlingsexpeditionen 036-30 35 50.

Fira gudstjänst

Varje söndag klockan 11 publiceras en ny gudstjänst på vår YouTube-kanal. Där kan du också ta del av tidigare gudstjänster, betraktelser och böner. Klicka här för att komma direkt till vår kanal. Framtida gudstjänster hittar du i kalendern - gå via fliken till höger: Vad händer i kyrkan? Välkommen att fira gudstjänst på webben!

Digitala gudstjänster

Svenska kyrkan Jönköping tar coronapandemin på största allvar. Vi arbetar med förebyggande insatser och följer vad som händer i landet och världen. Här uppdaterar vi löpande om det ansvar församlingen tar för verksamhet och besökare genom riktlinjer och direkta åtgärder. Vi finns här för dig!

Vi är rädda om varandra - Svenska kyrkan Jönköping tar ansvar i coronakrisen

Fotbollskonfirmationsläger på Vårdnäs stiftsgård utanför Linköping, sommaren 2019.

Sommarkonfa

Nu förlänger vi anmälningstiden - anmäl dig senast 1 december för att säkra din plats. Sommarkonfa är alternativet för dig som vill träffas ett fåtal gånger under terminerna för att sedan koncentrera konfaläsningen till början av sommarlovet. Väljer du sommarkonfa får du vara med om samtal och övningar kring livet och kristen tro varvat med sommaraktiviteter.

Den 10 november kl 19 sammanträder kyrkofullmäktige i Sofiagården. Du som är intresserad är varmt välkommen!

Kyrkofullmäktige sammanträder 10 november