Jönköpings församling

Prata med oss

Kontakt

Jönköpings församling Besöksadress: Östra Storgatan 45 ingång A, 55321 Jönköping Postadress: Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon: +46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

En hållbar kyrka

Jönköpings församling vill med sitt arbete skapa en långsiktig hållbarhet. I det arbetet ingår miljö- och klimatfrågorna. Vi bedriver därför sedan flera år, förbättringar i vår verksamhet med avsikten att skapa en bättre miljö för alla.


Svenska kyrkan Jönköping tar aktivt ansvar för en hållbar utveckling. Vi är stolta över att vara miljödiplomerade! Det är ett kvitto på att vi ständigt jobbar för ökad hållbarhet och minskad miljöpåverkan i Jönköpings församling. Att arbeta aktivt med miljö handlar också om så mycket mer än att sortera avfall och minska koldioxidutsläpp. Att cykla eller gå till jobbet någon dag i veckan bidrar till bättre hälsa. Att välja ett Fairtradekaffe bidrar till en rättvisare värld. Att köra smart sparar pengar. Det är vårt sätt att bidra till en hållbar värld som skapar goda förutsättningar för ett gott liv för alla.