Om oss

Vi är Svenska Kyrkan Jönköping. Vi bärs av tilliten till Guds villkorslösa kärlek, med tro på alla människors lika värde. Vår tro får konsekvenser och därför engagerar vi oss i frågor som hållbar utveckling, integration, klimat och kulturarv och mycket, mycket mer.

Vi vill finnas där människor är, för vi är som människor är. Vi är gamla, unga, fattiga, rika, glada, ledsna, djupt religiösa eller teologiskt nyfikna. Vissa av oss går till kyrkan varje söndag, andra har inte varit här sedan det egna dopet. Vi firar högtider och gudstjänster, viger förälskade par, döper spädbarn och konfirmerar tonåringar. Men vi har även en av landets största musikscener, arrangerar tusentalskonserter, driver öppna förskolor, ungdomsverksamhet och språkcaféer. Vi stöttar människor i nöd, som hamnat mellan stolar, eller är på flykt från orättvisor och brinnande krig. Vi tar också hand om våra vackra kyrkobyggnader - som alltid står öppna för dig att besöka, för bön, eftertanke eller rekreation.

Kyrkorummet frågar inte efter något annat ärende än att du är människa – och du är välkommen, precis som du är.