Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Skogskyrkogården

Med sin speciella naturkaraktär ger kyrkogården ett rofylld och majestätiskt intryck. En förmiddagspromenad på kyrkogården är att rekommendera.

I södra delen av Jönköping ligger Skogskyrkogården, pastoratets yngsta och största kyrkogård på hela 26 hektar. Med sin speciella naturkaraktär är den känd som en av norra Europas vackraste. Den ovanliga markstrukturen med så kallade istidsgrytor 8-10 meter djupa skapar en böljande miljö tillsammans med de mäktiga tallar och granar som reser sig upp i skyn.

Två kapell ligger belägna på kyrkogården, ett stort och ett litet. På Skogskyrkogården finns det urn- och kistgravplats,
kolumbarium, stenröse och minneslund.

hitta till skogskyrkogården

Ekonomibyggnaden:   Norrahammarsvägen 30
Verkstaden:                 Norrahammarsvägen 32

Kapellet:                       Norrahammarsvägen 34

Krematoriet:                Norrahammarsvägen 32

 

553 39 Jönköping

Växel tfn: 036-30 35 00

 

Kollektivtrafik
Busslinje 1

 

Tillgänglighet
Kyrkogården har vissa plana delar medan vissa delar är starkt kuperade med höjdskillnader på 8 -10 m. t. ex. Kvarter 19 och 25-29. Belysning fram till kapellet. Biltrafik är tillåten på gatorna inne på kyrkogården. Parkeringsplatser finns. Både asfalt och grusgångar finns. Gräsmatta runt de flesta gravplatser. Trappor med ledstång finns på ett flertal platser. Handikapptoalett (öppen dagtid på vardagar) finns i kapellet. Handikapparkering vid kapellet. Trappa med ledstång in i kapellet samt rullstolsramp. I kapellet finns hörselslinga.