Skogskyrkogården

Med sin speciella naturkaraktär ger kyrkogården ett rofylld och majestätiskt intryck. En förmiddagspromenad på kyrkogården är att rekommendera.

I södra delen av Jönköping ligger Skogskyrkogården, pastoratets yngsta och största kyrkogård på hela 26 hektar. Med sin speciella naturkaraktär är den känd som en av norra Europas vackraste. Den ovanliga markstrukturen med så kallade istidsgrytor 8-10 meter djupa skapar en böljande miljö tillsammans med de mäktiga tallar och granar som reser sig upp i skyn.

Två kapell ligger belägna på kyrkogården, ett stort och ett litet. På Skogskyrkogården finns det urn- och kistgravplats,
kolumbarium, stenröse och minneslund.

hitta till skogskyrkogården

Norrahammarsvägen 1
553 39 Jönköping
Växel tfn: 036-30 35 00

Kollektivtrafik
Busslinje 1

Tillgänglighet
Kyrkogården har vissa plana delar medan vissa delar är starkt kuperade med höjdskillnader på 8 -10 m. t. ex. Kvarter 19 och 25-29. Belysning fram till kapellet. Biltrafik är tillåten på gatorna inne på kyrkogården. Parkeringsplatser finns. Både asfalt och grusgångar finns. Gräsmatta runt de flesta gravplatser. Trappor med ledstång finns på ett flertal platser. Handikapptoalett (öppen dagtid på vardagar) finns i kapellet. Handikapparkering vid kapellet. Trappa med ledstång in i kapellet samt rullstolsramp. I kapellet finns hörselslinga.