Järstorps kyrkogårdar

Järstorps kyrkogårdar ligger lantligt beläget, omgivna av böljande åkrar.

Järstorp har två stycken aktiva kyrkogårdar, den gamla och den nya. Båda kyrkogårdarna är ca 0,4 ha i storlek och är därmed Jönköpings pastorats minsta. På den gamla kyrkogården erbjuds endast urnnedsättning, antingen som traditionell urngrav, alternativ gravplats eller minneslund. På den gamla kyrkogården finns både urn- och kistgravar. Den gamla kyrkogården har en kyrka och på den ”nya” ett litet gravkapell uppfört 1914.

Den gamla kyrkogården ligger högt beläget och omges av skog samt bördig jordbruksmark i det natursköna Järstorp. Gamla ädellövträd återfinns runt kyrkogården som annars har ganska sparsam växtlighet utöver en stor blodbok och några solitärer. Järstorps nya kyrkogård ligger en bit innan den gamla. Med sina tidstypiska raka häckar och kransplantering av lind skiljer den sig ifrån den gamla kyrkogården.

hitta till järstorps kyrkogårdar

Adress:
Järstorp
555 94 Jönköping

E-post Johanna Nero, kyrkogårdsförman

”Gamla” kyrkogården

Kyrkogården ligger på en höjd och är sluttande. Gångarna är gjorda av packat grus. Gräsmatta runt gravplatserna. Parkering sker på anvisad plats.

”Nya kyrkogården”
Svagt sluttande och med gångar i packat grus. Gräsmatta runt gravplatserna.