Foto: Tommy Hvitfeldt

Dalvikskyrkan

Dalvikskyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS och en av församlingens yngsta kyrkor. Vägg i vägg med kyrkan ligger Kyrktuppen, en av församlingens förskolor.

Efter branden kunde vi till en början fira gudstjänst utomhus men när hösten kryper närmare behöver vi fira i en kyrka igen. Därför flyttas nu Dalvikskyrkans gudstjänster till Järstorps kyrka. Här ser du aktuella datum och tider.

Dalvikskyrkans gudstjänster firas i Järstorps kyrka

Under natten till lördag 1 augusti 2020 brann det i Dalvikskyrkan. Branden startade i källaren men kunde släckas innan den spred sig till resten av kyrkan. Det har inte brunnit i kyrksalen eller församlingssalen. Stora delar av byggnaden är dock rökskadad. Brandorsaken tros vara ett tekniskt fel och det finns inga misstankar om brott.

Brand i Dalvikskyrkan

Välkommen till gudstjänsterna som firas och till samlingarna i kyrkan eller på Stattutgatans äldreboende.

Fira gudstjänst på Dalvik

Varje vecka sker här verksamhet för alla åldrar. Hoppas du hittar något som passar dig!

Det händer i Dalvikskyrkan

Klicka här så kan du se hur kyrkan och dess lokaler ser ut invändigt.

Titta in i Dalvikskyrkan

Klicka här så kan du se hur kyrkan och dess lokaler ser ut invändigt.

Dalvikskyrkan uppfördes 1968 och invigdes året efter.

Om Dalvikskyrkan

Dalvikskyrkan uppfördes 1968 och invigdes året efter.

Om EFS Missionsförening

Verksamheten i Dalvikskyrkan bedrivs av EFS Missionsförening i Jönköping i samarbete med Svenska kyrkan Jönköping. EFS, som är en rörelse inom Svenska kyrkan, har betoning på mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vi vill vara en rörelse där "Vi vill se människor och samhällen förvandlas av Jesus".

Vi som arbetar i Dalvikskyrkan

Har frågor om verksamheten i Dalvikskyrkan? Behöver du prata med någon? Vår adress är Sannelundsgatan 15, 554 47 Jönköping men under saneringsarbetet efter branden sitter personalen i Sofiagården.