Gräshagskyrkan
Foto: Josefin Setterström

Gräshagskyrkan

Här möts människor i alla åldrar både vardag och helg. I Gräshagskyrkan finns flera körer, öppen förskola, dagledigträffar och ett regelbundet gudstjänstliv. Det vackra kyrkorummet står ofta öppet om du vill smita in för att tända ett ljus eller sitta en stund i stillhet. Gräshagskyrkan ligger utmed Franciskusleden och är en rastplats för pilgrimen. I kyrksalen finns en Birgittaikon som ger samhörighet med historiens pilgrimer.

En blond liten flicka i snickarbyxor och stickad tröja sitter i en kyrkbänk. Andra besökare syns suddigt i bakgrunden.

Välkommen i jul

Advent- och juletid är här - välkommen till kyrkan för gudstjänster, konserter och luciafiranden.

När kyrkan är öppen kan du också slå dig ner framför brasan i Livingroom, ta en kopp kaffe, läsa tidningen eller plugga. På nedervåningen finns ett stort lekrum, där barn och vuxna möts i öppna förskolan, där finns också S:t Andreas barnkyrka där barnen i grupperna kan leka gudstjänst och bekanta sig med kyrkorummet på sina villkor.

I Gräshagskyrkan finns ett rikt musikliv och på högmässan, första söndagen i månaden medverkar en av Gräshagskyrkans många körer. Övriga söndagar firar vi mässa med predikosamtal, där församlingen ges utrymme att reflektera och samtala kring dagens texter.

Gräshagskyrkan är också den koptiska församlingens andliga hem.

Några ungdomar spelar kort runt ett bord.

Öppen gemenskap och grupper

Miniorer, Öppna förskolan och psalmquiz. Här hittar du vad som är på gång.

En präst sitter med hörlurar och pratar i mobiltelefon med bibeln uppslagen framför sig.

Vi som arbetar i Gräshagskyrkan

Kontakta oss om du har frågor om verksamheten i Gräshagskyrkan. Vår adress är: Lovisagatan 10, 554 72 Jönköping

Om Gräshagskyrkan

Behovet av en stadsdelskyrka växte fram i slutet av 50-talet och den 1 december 1962 stod Gräshagskyrkan färdig.

Julgåvan - hjälp en människa i din närhet

Det finns många jönköpingsbor som behöver extra stöd inför julen. Med julgåvan hjälper du en människa i din närhet genom Svenska kyrkan Jönköpings lokala arbete.