Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Kyrkogårdar i Jönköping

Kyrkogårdsförvaltningen sköter om kyrkogårdarna, dess drift och underhåll samt begravningsverksamhet för alla som bor i Jönköping, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

Jönköpings kyrkogårdar är alla vackra platser, med helt olika i karaktär. Gröna lundar. Saliga nejder. Änglamarker. Stillsamma parker. Rum för sorg, för eftertanke, för att tända ljus och minnas våra saknade och älskade. Stråk för promenader under kulturhistoriska vingslag. Platser för grön diakoni – för möten mellan människor i gränslandet mellan liv och död.

Vår personal finns på plats om du har frågor och funderingar, eller bara vill småprata lite.

Det är väldigt ofta människor som kommer fram och vill prata och då tar jag mig gärna den tiden. Ibland har någon med sig fika och vi sitter ner och har samtal om livet och döden. Det känns bra att kunna bidra på det sättet, att finnas här för alla, oavsett religion och livsåskådning.

Johanna Nero, kyrkogårdsförman