Foto: Kicki Alm

Dop, bröllop och begravning

Svenska kyrkan vill finnas där genom hela livet, genom livets alla högtider. Från dopet, via konfirmation, vigsel, välsignelse och begravning. Genom stillsamma, livfulla, soliga, regniga, lyckliga och sorgliga dagar.

går du i giftastankar och vill gifta dig 2022?

Då finns möjlighet till bokning tidigast vecka 36 2021.

Du vet väl om att du kan ha dopet, bröllopet eller begravningen i en annan kyrka än den församlingskyrka som du tillhör? Det går också bra att, i mån av plats, boka kyrkans samlingslokaler för bland annat dopfika och minnesstund.

Boka dop och vigsel

Ring eller maila församlingsexpeditionen om du vill boka eller har frågor om dop och vigsel.

Telefon:  036-30 35 50
Email: jonkopings.forsamling@svenskakyrkan.se

Dop

Vill du bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Det finns ingen övre eller nedre åldersgräns och det är aldrig för sent för att döpas.

Bröllop

Och störst av allt är kärleken... Bröllop är en av livets största och viktigaste högtider. I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och finnas med i både glädje och sorg.

Begravning

Det sista avskedet är aldrig lätt, men begravningen är ofta en mycket viktig del av sorgeprocessen.