Jönköpings församling

Bröllop

Och störst av allt är kärleken... Bröllop är en av livets största och viktigaste högtid. Två förälskade människor blir en enhet. Säger ja till varandra och till ett liv tillsammans

Att gifta sig handlar om att sätta kärleken i ett större sammanhang och många väljer att göra det i en kyrka, tillsammans med släkt och vänner. Många tycker att själva kyrkorummet förstärker stämningen, av högtid och allvar.

Det är gratis att gifta sig för Svenska Kyrkans medlemmar och den som önskar kan flytta vigseln till valfri plats. Hemma i bostaden, på en plats som väcker speciella minnen eller under bar himmel. Förutom brudparet behöver bara prästen och två vittnen närvara för att vigseln ska bli juridiskt giltig.