Foto: Jenny Lindberg

Bröllop

Och störst av allt är kärleken... Bröllop är en av livets största och viktigaste högtider. I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och finnas med i både glädje och sorg.

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

I god tid före vigseln behöver ni beställa ett intyg om hindersprövning från Skatteverket. Intyget gäller i fyra månader. Syftet med intyget är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er, till exempel att någon av er är under 18 år.

boka tid och plats för vigsel

Ring eller maila församlingsexpeditionen, så hjälper vi dig med bokning samt svarar på eventuella frågor.
Email: jonkopings.forsamling@svenskakyrkan.se