Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Förskolor

Svenska kyrkan driver tre förskolor i Jönköping; Kyrkklockan på Torpa, Kyrktuppen på Dalvik och Sanna på Vättersnäs. Här utmanas och stimuleras barns utveckling och lärande, i en trygg miljö, utifrån deras individuella behov.

Verksamheten drivs i enlighet med förskolans läroplan (Lpfö-2018) samt Jönköpings kommuns riktlinjer. Detta garanterar alla föräldrar en god pedagogisk omsorg.

Vi vill lära barnen alla människors lika värde och omtanke om vår omvärld och våra medmänniskor. Våra förskolor arbetar efter en kristen värdegrund och är en del av den Svenska kyrkans verksamhet. Vi gör skogsutflykter, arbetar med skapande, rörelse och drama samt mycket annat som hör hemma i förskolan.

Tyra-appen

Våra förskolor använder sig av en app som kallas TYRA. Den används för att registrera schema och för att hålla kontakten mellan förskola och hem. Varje vårdnadshavare får en inloggning i TYRA där man kan följa förskolans arbete.

grön flagg

Våra förskolor arbetar utifrån miljöcertifiering en ”Grön flagg”. Den utgår från stiftelsen ”Håll Sverige rent”. Varje år arbetar vi med olika ämnesområden för att sedan redovisa det för stiftelsen och bli certifierade ytterligare ett år.

Har du frågor om våra förskolor?

Anna  Knutsson

Anna Knutsson