Sjukhuskyrkan

Ibland tar livet svåra vändningar. Det sker sådant som vi inte rår över eller kan förstå. Som gör det tydligt att livet är skört och sårbart. I dessa stunder kan det vara skönt att direkt ha någon att prata med, att ställa frågor till - även de frågor som saknar svar.

Att våga vara i mörkret när det är mörkt och inte fly till något falskt hopp kan vara en början på en bearbetning av förlusten eller sorgen. Att våga vara där tillsammans med den drabbade, kan vara vår roll.

Lasse Larsmark sjukhuspräst Ryhov